Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TT Nyhetsbyrån börjar med pressmeddelandetjänst

Publicerad: 9 december 2014, 12:25

Börjar med pressmeddelandtjänst.

Med start nästa år ska TT Nyhetsbyrån köra ut en ny pressmeddelandetjänst de kallar Via TT. Tjänsten ska ge möjligheten för företag, myndigheter och organisationer att skicka pressmeddelanden via TT:s redaktionella system.


Ämnen i artikeln:

TT Nyhetsbyrån

Den nya tjänsten ser TT Nyhetsbyråns vd Jonas Eriksson som naturlig och menar att andra nyhetsbyråer i världen redan erbjuder en liknande tjänst sedan flera år tillbaka.

Tanken är alltså att företag, myndigheter och organisationer ska kunna skicka sina egenförfattade pressmeddelanden via TT:s redaktionella system.

– Via våra kanaler kommer vi att distribuera pressmeddelanden som kommer att vara markerade som ett pressmeddelande. Det har vi gjort tidigare också, fast inte i egen regi, säger Jonas Eriksson.

Det är tänkt att pressmeddelandetjänsten ska synka med nyhetsbyråns andra tjänster, till exempel TT-kalendern för att välja tid för när pressmeddelandet bäst körs ut.

TT Nyhetsbyrån vill med den nya tjänsten underlätta för både journalister och avsändaren genom att presentera pressmeddelandet i det redaktionella verktyget, enligt Jonas Eriksson.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

TT Nyhetsbyrån

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.