Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TT på reporterjakt i tider av kris

Publicerad: 23 juli 2013, 14:59

När flera av Sveriges större mediehus lanserar sparpaket och anställningsstopp går ett åt motsatt håll. Nu söker nyhetsbyrån TT 6-8 redaktionella medarbetare för att klara den digitala omställningen.


De senaste åren har präglats av besparingar för Sveriges mediekoncerner. Men när andra medieföretag lanserar sparpaket och inför anställningsstopp för att överleva går nyhetsbyrån TT en annan väg.

Under sommaren jagar man 6-8 tjänster till redaktionen i Stockholm. Nedläggningen i Norrland, där fyra tjänster försvann och kommande pensionsavgångar ligger bakom att TT nu öppnar för nyrekryteringar.

– Vi har varit sparsamma i flera år och i reella tal handlar det inte om en ökning. Vi har successivt minskat personalstyrkan de senaste åren för att undvika stora yxhugg. Nu gör vi en satsning för att stärka den digitala kompetensen, men nettoomsättningen av personal har snarare minskat, säger TT:s redaktionschef Mats Johansson till Resumé och fortsätter:

– Vi vill säkra vår kvalité som underleverantör till tidningshusen. På samma sätt som vi har varit ett självklart val i print vill vi nu stärka upp den digitala sidan.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.