Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TT räknar med minskade intäkter – nya nedskärningar att vänta

Publicerad: 19 oktober 2016, 11:07

12-15 tjänster kan försvinna från TT nästa år.

Foto: Andreas Elgstrand

20 miljoner kronor. Så stort intäktsbortfall räknar TT med nästa år. Det betyder att runt 15 tjänster kan försvinna.


Ämnen i artikeln:

Jonas ErikssonTT NyhetsbyrånNedskärningarTT-gruppenTT

I fredags förra veckan informerade TT:s vd Jonas Eriksson personalen om prognosen inför nästa år. Bolagets ledning räknar med att i storleksordningen 20 miljoner kronor av intäkterna försvinner. I ett internt mejl till de anställda, som Resumé har tagit del av, skriver de att 12-15 tjänster kan försvinna då lika många miljoner ska sparas.

I dagsläget finns ingen konkret plan. Budgeten för 2017 ska klubbas av TT:s styrelse i december och då ska besparingarna finnas med, meddelar ledningen.

De senaste åren har TT successivt minskat personalstyrkan genom ett flertal sparpaket. Enligt Resumés uppgifter är den nya organisationen starkt ifrågasatt internt och många befarar att kvaliteten kommer att bli lidande då redaktionen avlövas ytterligare.

När Resumé når Jonas Eriksson vill han inte ge några detaljer kring nya besparingar.
– Vi tittar alltid igenom våra kostnader. Dagspressens utveckling påverkar även ossm varför vi har haft löpande besparingsprogram. Men det här rör interna frågor som sker i styrelsen och företagsledningen. Det talar vi inte om med Resumé.

På vilket sätt drabbas ni av dagspressens problem?
– När våra huvudkunder har svårare att hitta annons- och abonnemangspengar är det klart att det påverkar betalningsviljan gentemot oss. Men det är inget nytt, utan har pågått i många år.

Hur upplever du stämningen bland personalen?
– Det är svårt för mig att recensera.

TT köpte nyligen upp fototjänsten Shootitlive, och satsar i övrigt mycket på att expandera inom andra områden är den klassiska nyhetsbyråverksamheten.

Ägare av TT är de stora svenska mediebolagen, däribland Schibsted, Bonnier och Mittmedia.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.