Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TT ska redigera Fokus

Publicerad: 5 juli 2016, 08:38

Foto: Pressbild/TT

Delar av magasinet Fokus sidredigering läggs ut på TT Nyhetsbyrån.


Ämnen i artikeln:

TT NyhetsbyrånFokusTT

TT Nyhetsbyrån har sedan tidigare uppdrag som innefattar redigering av dagstidningar och tidsskrifter, bland andra Bonnier Business Media, Talentum och Svenska Dagbladet. Nu väljer även förlaget FPG Media, som ger ur nyhetsmagasinet Fokus, att lägga ut delar av sidredigeringen på TT.

Syftet med att låta andra leverantörer sköta vissa arbetsmoment är enligt Fokus chefredaktör Johan Hakelius att frigöra mer tid till att utveckla tidningens analys och stilistik.
– TT Nyhetsbyrån känns som en perfekt partner i detta sammanhang. De kan nyheter, de står för trovärdighet och erbjuder en viktig flexibilitet för oss som förlag. Vi kan nu koncentrera oss på utformningen av de delar av tidningen – förstasidan och veckans fokus – som är de verkligt profilerande för Fokus, kommenterar han.

Catherine Åberg, kundutvecklare på TT Nyhetsbyrån ser det som en fjäder i hatten för TT att få redigera sidor i Fokus.
– Fokus är inte en ny kund för TT Nyhetsbyrån, tvärtom. Redaktionen använder redan i dag bilder och nyhetstjänster från TT. Vi är nu fantastiskt glada att Johan Hakelius och hans team har valt oss som samarbetspartner i ett läge där Fokus ser över sina arbetsprocesser och väljer att ägna sin främsta kraft åt det publicistiska innehållet, säger hon.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

TT NyhetsbyrånFokusTT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.