Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TT skrotar Uppdragsmedia

Publicerad: 5 mars 2015, 13:45

Jonas Eriksson, vd och chefredaktör.

Foto: TT.

TT avvecklar verksamheten i Uppdragsmedia, skriver Journalisten. Kundtidningsupdragen överlåts till det Västerås-baserade bolaget Navii. Resten inlämmas i moderbolaget.


Ämnen i artikeln:

Jonas Eriksson

TT:s Uppdragsmedia skapar journalistiska produkter åt externa uppdragsgivare, men nu läggs bolaget ned. Orsaken är att intäkterna inte täcker kostnaderna.

Kundtidningarna tas över av bolaget Navii, medan outsourcing-uppdragen för andra mediehus sorteras in under Nyhetsbyrån TT. Konsumentguiden WiseGuide kommer också att läggas under TT:s varumärke.

– Dels har vi prövat det här under ett antal år och får inte upp en tillräckligt stor volym för att det ska täcka de fasta kostnaderna. För det andra är jag tämligen säker på att de här uppdragen kommer att må ännu bättre hos Navii än vad de gör hos oss, de får ännu mer uppmärksamhet där, säger TT:s vd Jonas Eriksson till Journalisten.

Omkring tio personer arbetar i dag på Uppdragsmedia. Hur många tjänster som kan tänkas försvinna är inte klart i dagsläget.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Jonas Eriksson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.