Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TT tar över SvD:s nattredigering

Publicerad: 19 oktober 2015, 12:39

Svenskan minskar personalstyrkan på tidningen.

Foto: Andreas Elgstrand.

Svenska Dagbladet lägger ut sin kvällsredigering på TT. 6-7 tjänster inklusive vakanser berörs.


SvD har tidigare outsourcat delar av tidningen, som exempelvis sportsidorna, till TT. Nu väljer de att också flytta över nattredigeringen som ett led i att kapa kostnader för papperstidningen. Uppgiften presenterades ursprunligen av bloggen "Det dunkelt sagda" på Twitter.
– Ledningen har lagt budget 2016. Personalen informerades i dag, och det blir både satsningar och besparingar. Den här strategin drivs av att det fortsatt ser tufft ut för print på annonssidan. Då lägger vi nattredigeringen på TT och gör en nedbemanning på 6-7 tjänster inklusive vakanser, säger chefredaktör Fredric Karén till Resumé.

Förhandlingar med facket inleds nästa vecka.

SvD framhåller att de också har rekryterat nya personer den senaste tiden. Det handlar om en dataanalytiker, tre personer till utvecklingsavdelning i Polen samt en UX-designer.
– Det är positivt sett till vårt digitala fokus. Det är alltid ett trist besked att komma med besparingar, men tittar man på SvD:s strategi så ligger det här helt i nivå med den.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.