Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TU om den ökade hotbilden mot mediehusen

Publicerad: 19 november 2015, 07:58

Under gårdagskvällen höll Säpo en presskonferens där de förklarade beslutet bakom att hotnivån nu höjts till 4 på en 5-gradig skala. TU är nöjda med att Polismyndigheten och Säpo tar hotbilden mot mediehusen på allvar.


Ämnen i artikeln:

Jeanette GustafsdotterSäpo

I går eftermiddag skrev Resumé om att flera redaktioner, bland annat de i Gävle och VLT-huset fått skärpt polisbevakning.
Det kom sig efter att Säpo höjt hotnivån i landet. På en presskonferens i går kväll bekräftade de också att en man är anhållen i sin frånvaro misstänkt för förberedelse av terrorbrott.

I ett pressmeddelande betonar TU att det i nuläget inte finns någon konkret hotbild mot något enskilt mediehus eller journalist, men att den generella hotbilden ökar. Informationen har skickats ut till samtliga polisregioner, men det är upp till den ansvarig,e i respektive region att bedöma exakt hur arbetet läggs upp mot respektive mediehus.

– Detta är resultat av ett långsiktigt arbete med enad bransch att förbättra säkerheten för mediehusen och dialogen med Polismyndigheten och Säpo. Vi är nöjda med att Polismyndigheten och Säpo nu tar detta på yttersta allvar vilket dagens möte tydligt visade, säger Jeanette Gustafsdotter, vd TU, i pressmeddelandet.

Vid akuta situationer och brott uppmanas redaktioner att ringa 112.

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Jeanette GustafsdotterSäpo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.