Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tunga avhopp från Eniro

Publicerad: 29 mars 2016, 11:35

Lars-Johan Jarnheimer och Stina Honkamaa Bergfors lämnar Eniro.

Eniro tappar en majoritet av sin styrelse vid årets stämma. Bland annat lämnar ordföranden Lars-Johan Jarnheimer och United Screens medgrundare Stina Honkamaa Bergfors.


Ämnen i artikeln:

Anna SettmanEniroLars-Johan Jarnheimer

De senaste åren har varit en minst sagt skakig resa för Eniro. Sedan toppen i början av 2014 har aktien tappat mer än 97 procent av sitt värde och bolaget har gått igenom en förlikningsprocess med den sparkade vd:n Johan Lindgren.

Inför årets stämma är det hela fem styrelsemedlemmar som avböjer omval. Dessa är ordföranden Lars-Johan Jarnheimer och ledamöterna Leif Aa. Fredstedt, Stina Honkamaa Bergfors, Cecilia Lager och Anna Settman.

Valberedningen föreslår nyval av Björn Björnsson, Ola Salmén, Joachim Berner och Örjan Frid. Ny styrelseordförande föreslås bli Björn Björnsson.
– När bolaget har gått igenom det som Eniro gått igenom blir styrelsen per automatik väldigt operativ och då tror jag att det är bra att det kommer in en ny styrelse så att det blir en normal relation mellan bolaget och styrelsen, säger Lars-Johan Jarnheimer till DI.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.