torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tungt samarbete i valbevakningen

Publicerad: 24 mars 2014, 09:38

Fredric Karén, chefredaktör SvD, Charlotta Friborg, publisher Corren, Hanna Stjärne, chefredaktör UNT och Anders Nilsson, publisher NT.

SvD, UNT, Östgöta Correspondenten och Norrköpings Tidningar går ihop inför valet i satsningen ”Slaget om Rosenbad”.

Ämnen i artikeln:

Charlotta FriborgFredric KarénCorrenAnders NilssonUNTHanna StjärneSvD

MH

Magnus Helander


Det gemensamma projektet är samproduktionen ”Slaget om Rosenbad” där  statsminister Fredrik Reinfeldt och socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven grillas i två direktsända utfrågningar.

I den första utfrågningen den 2 april intervjuas Stefan Löfven inför publik i konferensanläggningen Renströmmen i Norrköping. Den 8 april är det dags för Fredrik Reinfeldt och det i en sändning från Svandammshallarna i Uppsala – också denna inför publik, enligt ett pressmeddelande.

Programledare och utfrågare blir Anna Lindberg, nyhetsbyråchef på NTM, och Göran Eriksson, politisk analytiker på SvD.

SvD:s chefredaktör Fredric Karén är mycket nöjd samarbetet.

– Det är med stor glädje och stolthet vi presenterar detta. Det här är också ett projekt, där kompetensen och resurserna delats lika vilket visar att samarbete över koncerngränserna fungerar. Det är något vi måste fortsätta att utveckla för det gagnar alla: mediehusen, kunderna och inte minst journalistiken, säger han i pressmeddelandet:

UNT:s publisher Hanna Stjärne:

– Utfrågningarna kommer att bli några av Sveriges största. Med SvD:s, UNT:s, Correns och NT:s samlade publik kommer en viktig politisk diskussion inför valet att nå miljoner läsare och tittare.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev