måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Turerna fortsätter: cykelupphandlingen måste göras om

Publicerad: 28 juni 2018, 06:18

Cykelavtalet överklagas.

Cykelupphandlingen som JCDecaux vann måste göras om, Apple planerar prenumerationstjänst och Snapchat lanserar spelplattform. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

MorgonsvepetAppleSnapchat

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Cykelupphandlingen måste göras om
De utlovade lånecyklarna som skulle komma till Stockholm i Stockholmförsenas ytterligare, det rapporterar P4 Stockholm idag. Turerna har varit många. Efter att Clear Channel haft avtal om cyklarna de senaste 12 åren, stod det i september 2017 klart att JCDecaux vunnit upphandlingen. Upphandlingen överklagades av flera bolag och under gårdagen kom beskedet att den måste göras om, enligt P4 Stockholm.

– Förvaltningsrätten har sagt att den tid som avtalet som staden skulle ha med reklambolaget är för långt. Vi hade satt löptiden på tio år och då tycker dem inte att det är rimligt att man låter ett bolag ha cykelsystemet så länge, utan det skulle vara fem eller sju år och att man skulle behöva göra en ny upphandling, säger Daniel Helldén, trafikborgarråd, vid Stockholms stad.

Apple planerar abonnemangstjänst för nyheter, tv och musik
Enligt källor till Silicon Valley-baserade tidskriften The Information ska Apple vara på gång med en bundlad prenumerationstjänst för nyheter, tv och musik. För bara tre månader sedan lade Apple vantarna på bolaget Texture, som beskrivs som ett Netflix för tidningar, vilket nu ska vara kärnan till planerna. Apple har dessutom gjort flera satsningar på originalinnehåll inom tv på sistone.

Om Apple går till skott med sina planer kommer de knappast vara ensamma. Amazon har sedan tidigare populära tjänsten Prime, med över 100 miljoner abonnenter, och Google startade nyligen en streamingservice för både musik och originalvideo.

Apple har ännu inte kommenterat planerna.

Källor: Snapchat lanserar spelplattform
Som ett sätt att särskilja sig från största konkurrenten Instagram – Snapchat överväger att lansera en spelplattform. Detta uppger källor för The Information. Snapchat har i dagsläget haft kontakt med flera spelutvecklare och planerar att lansera senare i år. Enligt Techcrunch kan Snapchat här dra fördelar av sina erfarenheter med AR.

Facebook testar prenumerationsknapp
Facebook har gett publicister möjlighet att använda en prenumerationsknapp i Instant Artcles och egna sidor för nya intäkter – och för att Facebook vill ha läsarna kvar i ekosystemet. Funktionen rullas ut i USA och Europa. Washington Post är en av de som deltar i testerna, skriver The Drum.

Villkoret: Disney måste sälja sportnätverk för att köpa Fox
Disney får grönt ljus för att köpa 21st Century Fox tillgångar, men på ett villkor. De måste 90 dagar efter affärens slutförande sälja Fox Sports Regional Networks. Disney och Fox har länge utmanat varandra på dessa marknader, men när de inte längre kommer göra det är risken att priserna på abonnemang rusar. Disney höjde i förra veckan budet på Fox, en strid de för mot Comcast. Hur kommer detta sluta?

Buzzfeed i Frankrike fortsätter rulla
Buzzfeeds försök att stänga sin franska verksamhet, som öppnade 2013, har tillfälligt lagts på is. Detta efter att franska domare har ansett att den amerikanska publicisten inte har lämnat tillräckligt med information som visar orsaken till varför man vill stänga, skriver Digiday. Buzzfeed meddelade i började av juni sina planer sedan de missade sina intäktsmål och att 20 personer skulle få gå. Om de inte lämnar in dokumenten inom tio dagar riskeras böter.

Fox-topp kan få jobb i Vita Huset
Den tidigare Fox-chefen Bill Shine uppges vara på väg till Vita Huset och tjänsten som kommunikationschef – i så fall den fjärde under president Donald Trump. Shine fick sparken våren 2017 efter att ha varit involverad i skandalen gällande sexuella trakasserier riktade mot Roger Ailes, skriver Dagens Nyheter.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev