Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Turnépremiär för...Bonnier House Mafia

Publicerad: 28 juni 2012, 09:46

Gunilla Herlitz och Thomas Mattsson.

Swedish House Mafia är på allas läppar. Nu kommer uppstickaren: Bonnier House Mafia. Medlemmarna – DN-bossen Gunilla Herlitz och Expressens chefredaktör Thomas Mattsson – öppnar för en ny karriär som DJ:s.


Ämnen i artikeln:

Gunilla HerlitzThomas MattssonAlmedalen 2012

Bonnier-cheferna Gunilla Herlitz och Thomas Mattsson laddar för nästa veckas DJ-battle mot ärkerivalen Schibsteds Jan Helin, vd och chefredaktör för Aftonbladet,  och Karin Magnusson, debattredaktör på Aftonbladet.

Bonnier House Mafia...det låter nåt. Kan du berätta kort vad ni ska lira för plattor?

– Vi är inte klara med spellistan än, men har fått flera förslag per mejl och på Twitter. Gunilla har tagit fram några låtar som jag ska gå igenom på Spotify idag, men vi vill gärna ha fler idéer. Jag kan dock lugna politiker, journalister och PR-konsulter som ska till Almedalen – det blir inga hemlandstoner från Enköping, alltså inget med Totte Wallin, utan istället riktigt känd musik som folk har hört och gärna kan texterna till. Jag har stort förtroende för Gunilla, och särskilt så när det gäller fester, säger Thomas Mattsson.

Namnet Bonnier House Mafia förpliktigar ju, känns det som.

– "Kallis"-spelningen i Visby blir turnépremiär för Bonnier House Mafia och, antar jag, vårt enda framträdande. Men man vet aldrig hur det slutar: Roland Nordqvist var en gång min chefredaktör på Enköpings-Posten men blev rikskänd som "Teliapappan", kanske blir nästa års DN Galan istället en stor musikfest med oss som DJ:s?

Hur kommer man att märka på musiken att det är Bonnier-Dj:s?
– Kanske genom att det är bra låtar? Gunilla och jag är överens om att det ska bli en trevlig kväll, stämningen är trots allt viktigare än att vinna "DJ Battle". Både Bengt Braun och Jonas Bonnier spelar ju själva musik, så att representera Bonnier House Maffia förpliktigar för oss – även om vi slipper hålla i några instrument.

Har Schibsted en annan kultur även på det musiakliska planet, tror du?
– Vem vill dansa till Jahn Teigen? Norge kom väl sist i Eurovision Song Contest senast också? 1980 skickade Schibsted-gänget en "jojkare" till schlagerfinalen, jämför det med Abba och Loreen från Sverige... Vi i Bonnier House Mafia företräder helt enkelt en annan musiktradition än Aftonbladet, tror jag.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.