Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV-entreprenören tillbaka som vd på Mediaplanet

Publicerad: 31 januari 2013, 13:01

Richard Båge

Foto: Andreas Elgstrand

I SVT:s "Draknästet" blev superentreprenören och imperiebyggaren känd för den breda allmänheten, bland annat för sina färglada strumpor. Nu återvänder han som vd för Mediaplanet efter fyra år i den fria rollen som styrelseordförande.


Ämnen i artikeln:

Mediaplanet

Richard Båge återvänder till vd-stolen efter en längre tids utlandsvistelse. Han återvänder till företaget som han grundade år 2002 tillsammans med vännen och affärspartnern Rustan Panday.

– När jag klev av vd-skapet var själva entreprenörbiten avklarad och vi befann oss i en tydlig expansionsfas med fokus på process och styrning. Därför rekryterade vi Richard Julin. Det är till stor del hans förtjänst att vi vuxit så enormt som vi gjort sedan han tog över. Trots lågkonjunktur och stundom kärva tider för mediabranschen har Richard Julin navigerat med stabil hand och Mediaplanet är idag ett globalt bolag med fast mark under fötterna, säger Richard Båge.

Förändringen i ledningen är en följd av att Mediaplanet återigen befinner sig i en fas av entreprenörskap. Området affärsutveckling prioriteras och företaget ska göras redo för nästa etapp i utvecklingen.

– Vi gasar på, det är stora förändringar på gång. Det är i ett i allra högsta grad välmående maskineri som jag nu tillsammans med mina medarbetare ska föra upp på ännu högre höjder, fortsätter Richard Båge utan att vilja gå in på några närmare detaljer.

Richard Juhlin kommenterar förändringen:

– Jag har under mina två år som operativ chef och fyra år som VD fått vara med om en nästan overklig framgångsresa, där vi gått från tio kontor i Europa till sammanlagt 22 kontor i Europa, USA och Australien. Mediaplanet är ett ur många perspektiv fantastiskt företag. Det har varit en ynnest att få jobba med så mycket mediastrategiskt kompetenta personer, samtidigt som vi utvecklats till något av en plattform och karriäravstamp för duktiga unga talanger med sikte på en framtid inom media och kommunikation. Jag kommer naturligtvis även fortsättningsvis att följa  Mediaplanets utveckling med stort intresse. Dessutom står jag kvar som aktieägare.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Mediaplanet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.