Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tv-jättens Facebook-tabbe

Publicerad: 22 april 2014, 07:33

Canal Digitals märkliga rubriker.

Canal Digital har haft en jobbig påsk, Netflix höjer priserna och DN får kritik av chefredaktörer. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Canal Digitals mardrömspåsk
Canal Digital skulle göra reklam för text-tv. Då publicerades en bild med märkliga, fingerade rubriker, på en TV4-text-tv-”dummy” på Facebook. Rubrikerna var bland annat ”Stefan Holm vill bli kvinna” och ”Neger kastade sten i Malmö”, skriver Aftonbladet.
– Vi kan bara beklaga. Det här var en olyckshändelse, säger presskontakt Maria Sundvik.

Netflix höjer priserna

Netflix planerar att höja månadspriserna för nya användare från en till två dollar  – en åtgärd som väntas vidtas under detta kvartal, skriver Adage. De som redan är abonnenter kommer docka tt betala lika mycket som vanligt under en längre tid, meddelar Netflix, som redovisade ett resultat på 0,86 dollar per aktie (0,05) för det första kvartalet 2014.
Väntat bland analytikerna var 0,83 dollar, enligt Zacks Estimates.

Michelle Obama i ny tv-serie

Den amerikanska presidenthustrun Michelle Obama fortsätter tv-karriären. Hon har medverkat i en rad tv-serier och kommer jhu återigen att spela sig själv, i den nya tv-serien "Nashville", uppger DN.

MTG om digitalplanerna
Rikard Steiber
ska göra MTG till ett "globalt digitalt underhållningsföretag". Sedan tidigare är det klart att Viaplay och MTG slås ihop med Steiber som chef. För DI berättar han om de framtida planerna.

DN får kritik

Dagens Nyheter får kritik för sin reklam i påskhelgen där DN förklarar att tidningen kommer ut digitalt i stället. Det är väl självklart, menar Jan Helin och Thomas Mattsson i podden Mattsson Helin. Jan Helin tycker att DN borde förklara varför papperstidningen inte kommer ut då man vill ha den, nämligen på helgerna.

Twitter blockar regimkritiska konton

Twitter har gått med på att blockera två regeringskritiska twitterkonton på begäran av Turkiets regering, som menar att kontona har brutit mot den nationella säkerheten, enligt Reuters, rapporterar Omni.

DiCaprio kan spela Steve Jobs

Variety
skriver att "Slumdog Millionaire"-regissören Danny Boyle är en het kandidat att göra filmen om Steve Jobs. Källor till tidningen säger samtidigt att Leonardo DiCaprio har fått frågan om att spela Jobs. Det är Aaron Sorkin som skrivit manus, baserat på Apple-grundarens biografi.

Uppåt i Norge

Efter en orolig start på året med ett fall på 2,4 procent ökade mediebyråerna reklaminvesteringarna i Norge mars med 23,2 procent. Totalt låg medieinvesteringarna på 906 norska miljoner kronor. I fjol låg dock påsken i mars, och det återstår att se om uppgången fortsätter även i april, skriver norska Kampanje.

”Näthatet tecken på samhällets kris”

Det anonyma hatet på måste förstås som ett tecken på ett helt samhälles kris – och på den intellektuella vänsterns svek. Det är inte näthatarna som är det demokratiska ­problemet, det är "vi", skriver Jonas Thente på DN Kultur.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.