Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tv-prinsessan Estelles nya bolag

Publicerad: 27 augusti 2012, 11:50

Estelle Bodén.

Foto: Resumé.

Friday TV-avhopparna Estelle Bodén, Jock Millgårdh och Mattias Olsson har gemensamt bildat ett nytt bolag – Elk Entertainment.


Ämnen i artikeln:

Friday TVElk EntertainmentEstelle Bodén

Estelle Bodén, tidigare von Schinkel, grundade Friday TV tillsammans med Mattias Olsson och Jock Millgårdh.

De två sistnämnda lämnade det Metronome-ägda bolaget samtidigt – och i början av året slutade även Estelle Bodén. Hon efterträddes av Per Blankens.

Elk Entertainment ska utveckla och sälja format för tv i Sverige och  internationellt. Grundarna har tidigare utvecklat ett antal  framgångsrika programformat som sålts i över 70 länder, bland annat Minuten,  Farmen och Körslaget.
– Vi har jobbat ihop tidigare och kompletterar  varandra bra som team och ser mycket fram emot att arbeta tillsammans i  ett oberoende bolag. Det är en spännande bransch som ständigt utvecklas.  Vi är dessutom glada att FAM (Foundation Asset Management) finns med och stöttar oss i byggandet av  bolaget, säger Estelle Bodén, som är vd.

Bolaget som består av en handfull personer i nuläget utvecklar för fullt nya format till MIP-TV-mässan i Cannes i oktober.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.