Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tv-profilen i blåsväder efter uttalandet: "Att äta glass är gay"

Publicerad: 28 december 2016, 12:20

Richard Hammond i mitten visade prov på homofobi i motorshowens julspecial

Jeremy Clarkson har tidigare varit i hetluften efter kontroversiella uttalanden. Nu är det hans "Grand Tour"-kollega som visar prov på fördomar.


Ämnen i artikeln:

Jeremy Clarkson

Richard Hammond leder motorshowen "The Grand Tour" tillsammans med Jeremy Clarkson och James May. De senaste dagarna har han blivit starkt kritiserad i sociala medier efter att ha kopplat samman glassätande med homosexualitet.

Händelsen inträffade under livesändningen av det sjätte avsnittet av programmets första säsong som var en julspecial som sändes på Amazon Prime den 23 December. Framför publiken pekade Jeremy Clarkson på en bild av Rolls Royce innandöme och sa: "Det enda problemet i en sån här är att du inte kan njuta av en Magnum-glass med chokladsmak."

Richard Hammond svarade: "Det är okej. Jag äter inte glass. Det handlar om att vara straight". Den grabbiga stämningen fortsätter när Jeremy Clarkson frågar sin kollega om "alla barn är homosexuella?"

CNN har uppmärksammat händelsen:

En talesperson för HBTQ-organisationen Stonewall kallar tv-profilens ordval för att vara "förminskande" och är "besvikna på att ett sånt språkbruk används i tv".

Människorättsaktivisten Peter Tatchell säger till The Guardian:

– Det är en pervers värld när en vardaglig njutning som glass används för att göra homofobiska insinuationer. Att Richard Hammond måste boosta sin hetrosexualitet är konstigt. Hans fördomer blir värre av att publiken applåderar. Det visar att vi har en lång väg att gå.

Även på Twitter kritiseras programledaren hårt:

— olly alexander (@alexander_olly) 27 december 2016 really tho no wonder some straight guys are fucked up they can't even have ice cream
— Chris Hewitt (@ChrisHewitt) 27 december 2016Richard Hammond's worst nightmare. pic.twitter.com/nx4pO9cW7I

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Jeremy Clarkson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.