Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tv-profilens okända roll i Millenium-filmen

Publicerad: 3 april 2011, 17:18

Rapports Andreas Björklund har en roll i Hollywood-versionen av första delen av Millenium-trilogin. Men det finns ytterligare en svensk med en reporter-roll: Journalisten, författaren och programledaren Anna Charlotta Gunnarsson. Här syns hon tillsammans med Daniel Craig under inspelningarna.


En bild från inspelningen, där Anna Charlotta Gunnarsson står dold bakom Daniel Craig i scenen efter deras talscen.

Det har skrivits mycket om filmteamets jakt på en SVT-reporter för rollen som reporter i Hollywood-filmatiseringen av Stieg Larssons " The GIrl With the Dragon Tattoo".

Den rollen gick till Rapport-reportern Andreas Björklund.

Men det som inte är lika känt är att tv-profilen Anna Charlotta Gunnarsson, som senast syntes i "På spåret", också har en roll i filmen -  även hon spelar journalist. Hon har en talroll mot Daniel Craig. Det var en intressant och spännande upplevelse.

- Jag fick rollen efter en audition i höstas och är med i två scener, bland annat i regnet med Andreas Björklund. Jag är ledande reporter i ett drev inne i Rådhuset och jag fick personregi av David Fincher (regissören) och snackade och skämtade en del med Daniel Craig under dagen, vi spelade in i flera timmar ihop och satt även bredvid Rooney Mara i sminket, säge Anna Charlotta Gunnarsson till Resume.se.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.