Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tv-veteranen Patrick Svensk attackerar gammal kursare

Publicerad: 9 september 2014, 14:10

Foto: Andreas Elgstrand, Socialdemokraterna.

Tidigare MTG-chefen Patrick Svensk skriver ett Facebook-inlägg som är en direkt attack mot S ekonomisk-politiska talesperson, Magdalena Andersson. Han sågar hennes argument kring ungdomsarbetslöshet jäms med fotknölarna.


Ämnen i artikeln:

Patrick SvenskNice

"Det är klart att ungdomar kommer att kastas ut i arbetslöshet när man höjer arbetsgivaravgifterna."

Det skriver Patrick Svensk på Facebook och syftar på att Magdalena Andersson i en DI-artikel slagit tillbaka mot en rapport från Handels utredningsinstitut, HUI, som visar att " Fler jobb kommer att försvinna än vad som skapades om arbetsgivaravgifterna återställs för unga."

Magdalena Andersson för bland annat följande resonemang till DI:

"Man konstaterar att det inte skapats särskilt många jobb, men om man återställer arbetsgivaravgifterna så kommer jättemånga av de jobb som inte har skapats att försvinna. Den typen av asymmetrier brukar inte användas i nationalekonomiska modeller."

"Jag och Magda var kursare på Handels och jag är övertygad om att hon fick bättre betyg i nationalekonomi än jag men att låtsas som att dessa skattehöjningar inte kommer påverka ungdomars sysselsättning är ju nonsens.", skriver Patrick Svensk.

Han tycker också att det är rent nys att statligt finansierade traineeplatser inom vård och omsorg ska balansera det hela.

"I bästa fall får ungdomarna smak för att jobba i vården och skaffar sig en riktig utbildning och kan återvända några år senare. I värsta fall, vilket tyvärr är mer troligt, kommer de att vara i vägen med händerna i fickorna och ställa till förtret för de redan hårt pressade människorna i vård och omsorg.", skriver Patrick Svensk.

Han menar också att om de skulle jobba vidare efter ett år med ett "riktigt jobb" så är risken mycket stor att man inte har budget att nyanställa en outbildad med 1 års praktik.

"...de är tillbaka i arbetslöshet igen utan formell utbildning. Ridå."

Patrick Svensk vill inte närmare kommentera sitt Facebook-inlägg.
- Det räcker det som står där, säger han.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Patrick SvenskNice

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.