Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV3:s hån mot TV4

Publicerad: 1 mars 2012, 08:11

Max Lagerbäck angriper Göran Ellung som friserat tittarsiffrorna för TV4 News.

Foto: TV3 och TV4.

Träningslandskampen mot Kroatien hade John Guidettis debut som extra krydda. Nästan en miljon tittare såg matchen där Zlatan Ibrahimovic var dominant. Nu hånar TV3 konkurrenten TV4 som dribblat med tittarsiffrorna för TV4 News. – Om du sedan kör de faktiska siffrorna genom ”Ellungs ekvation” så sågs matchen av nästan tre miljoner, säger Max Lagerbäck, presschef på TV3.


Ämnen i artikeln:

TV3John Guidetti

Själva matchen hade 969 000 tittare och en rating i TV3:s huvudmålgrupp 15-49 år på 8,7 procent. I målgruppen män 30-59 år var ratingen 15,3 procent.

TV3 är mycket nöjda med siffrorna som bidrog till att göra MTG till största kanalhus i går i målgruppen 15-49 år.

– En resultatmässig fest både på plan och  tittarmässigt. Om du sedan kör de faktiska siffrorna genom  ”Ellungs  ekvation” så sågs matchen av nästan tre miljoner. Det är fullständigt  fantastiska siffror för en träningslandskamp, säger Max  Lagerbäck som syftar på Resumés avslöjande om att TV4 News och dess chef Göran Ellung dribblar med tittarsiffrorna och multiplicerar med tre.

– ”Ellungs ekvation” är det nya svarta, tillägger Max Lagerbäck.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV3John Guidetti

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.