Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4 börjar sända på Expressen.se

Publicerad: 22 augusti 2013, 08:10

TV4 och Expressen växer samman. (Bilden är ett montage)

Nyligen blev det klart att Expressen ska leverera live-nyhetssändningar till TV4. Nu ska TV4-program börja sändas på Expressen.se. – Det känns rätt naturligt att utbyta både erfarenheter och innehåll, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.


Ämnen i artikeln:

Casten AlmqvistThomas MattssonJenny StrömstedtExpressenTV4

Expressen och TV4 utökar tv-samarbetet än mer. Efter förra veckans nyhet om att Expressen ska leverera livesända nyheter i TV4 Play och på TV4.se kan Resumé berätta att TV4 ska börja sända sina program på Expressen.se. Först ut är Jenny Strömstedts talkshow. Uppgifterna bekräftas av Thomas Mattsson.

–     Vi kommer att visa ”Jenny Strömstedt" på Expressen.se och ser det som en möjlighet för TV4 att få ökad spridning av ett bra program och för Expressen att förlänga tv-kvällen med bra innehåll. Vi har ju då tidigare på kvällen visat ”Primetime" och ”Jenny Strömstedt" passar rätt bra som fortsättning. Eftersom Jenny också är krönikör i Expressen känns det kul att samarbeta här, säger Thomas Mattsson.

Kan man säga att TV4 och Expressen håller på att växa ihop?
–     Vi har samarbetat med TV4 länge – redan när Thorbjörn Larsson var vd för Fyran så lanserade ju han och Expressens chefredaktör Staffan Thorsell en gemensam fotbollssajt. Under Janne Schermans vd-skap drev TV4 och Expressen också flera sajter ihop, så det känns rätt naturligt att utbyta både erfarenheter och innehåll när nu Expressen TV växer fram.

–     Casten Almqvist (TV4:s vd) kan ju Expressen väl och om vi kan hitta "win-win"-saker som gynnar både TV4 och oss är det förstås positivt, men det är självklart Nyhetsbolaget som kan mest om att producera tv-nyheter och det är Nyhetsbolaget som är Fyrans största leverantör. Expressen TV kan bidra med vårt kvällstidningsmässiga nyhetsdriv och det faktum att redaktionen är bemannad dygnet runt, så förhoppningen är väl att vi båda kan tjäna på detta.

Utvecklingen på tv-området går snabbt och fler samarbeten är sannolikt att vänta.

–     Jag är öppen för allt som är bra för både TV4 och Expressen, men man ska komma ihåg att exempelvis TV4 News samarbetat med både Dagens Industri och DN och TV4 fortfarande gör "Svenska hjältar" med Aftonbladet. Expressen, å sin sida, får också bilder från flera andra tv-kanaler och det är ju så det ska fungera, säger Thomas Mattsson och fortsätter.

–      Man ska samarbeta om det är som är viktigt och som ger resultat i verksamheten, inte konstruera samarbeten för att det ska se bra ut och heller inte ha orealistiska förhoppningar – TV4 och Expressen är ju, och ska vara, två rätt olika bolag med olika uppdrag men när ett plus ett kan bli tre ska man naturligtvis försöka kamma hem den vinsten.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.