Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4-chefen "indignerad och upprörd"

Publicerad: 4 maj 2011, 12:16

Journalisten Dick Sundevall anklagar i tidingen Skurk en högt uppsatt TV4-chef för att ha langat hasch och hyrt in strippor till fester.
Nu planerar TV4-chefen, via sin advokat Percy Bratt, att stämma Skurks ansvarige utgivare för grovt förtal.


Ämnen i artikeln:

TV4

I går kom beskedet att JK inte inleder någon förundersökning mot tidningen Skurks ansvarige utgivare Raja Arlevin i ärendet.

TV4-chefen går nu vidare genom att stämma Raja Arlevin för grovt förtal.

I en artikel i tidningen Skurk anklagar Dick Sundevall TV4-chefen för att ha "fixat strippor och hasch" under tudietiden.

Dick Sundevall kommer med anklagelserna som en slags hämnd för TV4:s publicering i programmet "Svensk Maffia" – en 21-årig man tros ha tagit sitt liv efter att ha varit med i programmet mot sin vilja. Detta gjorde Dick Sundevall mycket upprörd.

– Anklagelserna mot min klient är helt grundlösa. Det finns ingen sanning i det här – det är helt taget ur luften, säger TV4-chefens advokat Percy Bratt till Resume.se.

Enligt Percy Bratt är TV4-chefen ”indignerad och upprörd” över anklagelserna.

TV4-chefen och Percy Bratt arbetar nu med en stämningsansökan gällande grovt förtal för att TV4-chefen utpekas som brottsling, och man yrkar på ett högt skadestånd.

– Det här fallet skiljer sig från andra fall jag arbetat med eftersom Dick Sundevalls anklagelser är ett led i ett angrepp mot hans yrkesroll på TV4, säger Percy Bratt.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.