Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4-chefen stämmer Skurk på 150 000

Publicerad: 26 maj 2011, 09:45

TV4-chefen har gjort allvar av sitt hot om att stämma tidningen Skurk för grovt förtal och begär 150 000 kr i skadestånd.


Ämnen i artikeln:

Skurk

Journalisten Dick Sundevall anklagar i tidingen Skurk en högt uppsatt TV4-chef för att ha langat hasch och hyrt in strippor till fester.

Nu har TV4-chefen, via sin advokat Percy Bratt, stämt Skurks ansvarige utgivare Rajan Arlevin för grovt förtal. TV4-chefen begär ett skadestånd på 150 000 kronor.

I artikeln i tidningen Skurk anklagar Dick Sundevall TV4-chefen för att ha "fixat strippor och hasch" under studietiden.

Dick Sundevall kommer med anklagelserna som en slags hämnd för TV4:s publicering i programmet "Svensk Maffia" – en 21-årig man tros ha tagit sitt liv efter att ha varit med i programmet mot sin vilja. Detta gjorde Dick Sundevall mycket upprörd.

– Anklagelserna mot min klient är helt grundlösa. Det finns ingen sanning i det här – det är helt taget ur luften, sa TV4-chefens advokat Percy Bratt till Resume.se tidigare i våras.

Enligt Percy Bratt är TV4-chefen ”indignerad och upprörd” över anklagelserna.

– Det här fallet skiljer sig från andra fall jag arbetat med eftersom Dick Sundevalls anklagelser är ett led i ett angrepp mot hans yrkesroll på TV4, sa Percy Bratt till Resume.se tidigare i våras.

Magnus Helander
Lilian Andersson

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Skurk

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.