Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4 drar igång ”Zlatan-kanal”

Publicerad: 14 november 2013, 07:32

Zlatan Ibrahimovic.

Foto: SVT.

Igår stod det klart att TV4 och SVT köpt rättigheterna till fotbolls-EM 2016. Expressen avslöjar nu att TV4 har förlängt avtalet för franska Ligue 1 samt att man flyttar Zlatan Ibahimovics alla matcher i ligan till en helt ny kanal – TV12.


Ämnen i artikeln:

Hans PekkariTV4 SportZlatan IbrahimovićTV4TV12

– Vi vet att det finns ett väldigt stort intresse för Zlatan och vi vill  ge ännu fler möjlighet att se hans matcher i en bred kanal som TV12,  säger TV4-Gruppens sportchef Hans Pekkari till Expressen.

TV4 köpte  rättigheterna till den högsta franska ligan för ett och ett halvt år  sedan – avtalet gällde säsongerna 2012-2013 och 2013-2014.

Nu  står det alltså klart att TV4 har förlängt avtalet ytterligare en  säsong.
– Det känns väldigt bra att vi redan nu lyckats förlänga  avtalet, eftersom franska ligan bara blir starkare och mer medialt  intressant med tanke på alla pengar som pumpas in från olika håll, säger  Hans Pekkari till Expressen.

TV4 Sport har tidigare varit huvudkanal  för Ligue1, men från med och nästa år flyttas alla matcher med Zlatan  Ibrahimovics Paris Saint-Germain till en helt ny kanal – TV12.

Kanalen ska ha fokus på livsstilsprogram under vardagarna, medan är det stort fokus Zlatans matcher under helgerna.

TV4 lägger också ned TV4 Sport Extra, men gör TV4 Sport till en mer renodlad sportkanal än idag, enligt Expressen.

–  Vi har tagit åt oss av kritiken mot att kanalen i alltför hög  utsträckning innehåller program som inte är sportrelaterade, säger Hans  Pekkari till Expressen.

TV12 ska kunna ses 75-80 procent av alla svenskar. Planen är att den nya kanalen drar igång under nästa vår.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.