Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4 driver igenom sämre avtal

Publicerad: 11 juni 2012, 09:28

Ledningen för TV4 och Nyhetsbolaget avslutar förhandlingarna med facket kring försämrade kollektivavtal.

Foto: Pressbild.

Ledningen för TV4 och Nyhetsbolaget lämnade förhandlingsbordet i fredags. Ledningen inför de nya försämrade kollektivavtalen utan att lyssna på facket.


Ämnen i artikeln:

Ann JohanssonTV4

Som Resume.se tidigare har berättat vill TV4:s ledning och  Nyhetsbolaget ledning försämra villkoren i kollektivavtalet.

Målet är  att spara 50 miljoner kronor på två år.

Nu väljer ledningen att hoppa av förhandlingarna:
–  Vi tycker att det är oroväckande att Nyhetsbolaget och TV4 väljer den  här vägen, att lämna förhandlingsbordet, säger Ann Johansson, ordförande  för journalistklubben på TV4 och Nyhetsbolaget till Journalisten.

Hon  menar att hon trodde att man hade tagit medarbetarnas kritik och  missnöjde på allvar och att man ville hitta en lösning som byggde på  "glädje och framtidstro."

Ann Johansson uppger bland annat att  företaget i möte nyligen sagt att man är medvetet om att medarbetarna  har ett minskat förtroende för ledningen:
– Förhandlingschefen  Magnus Janson sade då att lösningen skulle vara att vi kom fram till ett  bra avtal. Därför är vi förvånade över att man nu genomdriver ett avtal  som innebär stora försämringar för våra medlemmar, säger Ann Johansson  till Journalisten.

Hon vill inte uttala sig om stämningen i TV-huset.

Företaget har kallat till ett nytt möte klockan 11:00 idag.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Ann JohanssonTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.