Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4-facket: ”Största nedmonteringen i medie-Sverige”

Publicerad: 9 april 2014, 08:38

Journalistklubben på Nyhetsbolaget/TV4 är helt tagna på sängen över TV4-ledningens besked om att 140 tjänster inom lokal-tv försvinner.


Ämnen i artikeln:

Ann JohanssonJonas NordlingTV4

– Vi är i princip chockade över att beslutet tas och att det är så  drastiskt, säger Journalistklubbens ordförande Ann Johansson till  Journalisten.

Hon tycker att det är ett ”mycket märkligt  publicistiskt beslut” och menar att det handlar om en av de största  nedmonteringarna av journalistiken i Mediesverige på länge.

– Det är  en förändrad inriktning i TV4 som vi har svårt att förstå. Framför allt  att de gör den här stora nedmonteringen utan att presentera en satsning  på andra plattformar, säger Ann Johansson till Journalisten.

Hon  menar att också att TV4:s nyhets- och samhällsbevakning har banat väg  för att man kan sälja sin reklam och att det har varit ett billigt sätt  för TV4 att göra journalistik på.

Journalistförbundets ordförande, Jonas Nordling, beklagar beskedet.
–  TV4 beräknas göra en vinst på runt 800 miljoner kronor 2013. Att de  inte tycker sig ha råd att erbjuda sin publik kontinuerlig lokal  bevakning är obegripligt. Det är ju just lokala nyheter som publiken  efterfrågar mest, säger han till Journalisten.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.