Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4 förnekar lögner

Publicerad: 11 april 2014, 08:30

Åsa Jamal, kommunikationsdirektör på TV4.

Åsa Jamal, kommunikationsdirektör på TV4, har tidigare sagt att lokal-tv inte ska skrotas och att TV4 i stället ska satsa. Trots beskedet om nedläggningen av de lokala nyhetssändningarna vidhåller hon att hon och TV4-ledningen aldrig farit med osanning.


Ämnen i artikeln:

Åsa JamalNyhetsbolagetTV4

För ett år sedan – den 21 mars, efter att Resumé avslöjat TV4:s planer på nedläggning av lokal-tv – sa TV4:s kommunikationsdirektör Åsa Jamal till Resumé:

– Vi tänker inte skrota lokal-tv. Det finns inget sådant beslut. Det finns ett enormt intresse för de lokala nyhetssändningarna och vi har utökat från 16 till 25 kanaler efter koncessionen. Det visar att vi satsar.

Kritiken mot TV4 är hård, både när det gäller beslutet och kommunikationen.

– Jag blir så arg att jag skakar över alla vackra ord, alla försäkringar  om att farhågorna om nedläggning absolut inte skulle ha någon sanning i  sig, dundrade en före detta TV4- medarbetare på Facebook häromdagen efter chockbeskedet för de 140 som blir av med jobben.

Åsa Jamal hävdar dock ändå att TV4 aldrig har ljugit.

– Jag tror att alla som följt vårt arbete under året som gått förstår att det inte är resultatet av någon hemlig master plan. Linköpingsredaktionen lades ner vid årsskiftet och ska enligt det nya förslaget återuppstå.  Vi lanserade ett nytt format, Lokalsvepet så sent som i december förra året, säger Åsa Jamal till Resumé.

Men planerna har ju funnits länge, men ni har mörkat. Kan du förklara er strategi?

– Förutsättningarna på marknaden förändras kraftigt nu. Jag har förstått att det genom åren har gjorts många utredningar om lokaltv, och beslut har gång på gång fattats om att vi ska fortsätta satsa lokalt.  Men nu har vi kommit fram till att vi måste prioritera våra resurser annorlunda. När vi väl hade landat i den inriktningen bestämde vi oss också för att berätta om det publikt samtidigt som vi inledde fackliga förhandlingar.

När sändningstillståndet nyligen ändrades och kravet på lokal-tv försvann var det fritt fram för TV4 att genomföra sina planer.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Åsa JamalNyhetsbolagetTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.