Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4-Gruppen och C More skapar gemensam sportorganisation

Publicerad: 12 november 2015, 11:02

Erik Westberg

Foto: TV4

TV4-Gruppen och C More rekryterar Erik Westberg från ATG som ny gemensam sportchef för de två bolagen. TV4-Gruppen och C More samlar därmed sina sportverksamheter i en ny gemensam organisation.


Ämnen i artikeln:

Erik WestbergMediebranschenTV4-GruppenC MoreRekrytering

Under 2016 kommer C More och TV4-Gruppen att samordna sina sportorganisationer under ledning av Erik Westberg. Syftet är att skapa bättre synergier, effektivisera och höja sportupplevelsen för tittarna.

– Med en tydlig samordning samlar vi marknadens bästa kompetens för att hantera några av marknadens största rättigheter och mästerskap parallellt med vår dagliga närvaro kring sportnyheter på alla plattformar. Erik Westberg kommer med gedigen erfarenhet och en absolut känsla för kvalitet, och är den perfekte sportchefen där det bästa från TV4 och C More förenas, säger TV4-Gruppens innehållsdirektör Åsa Sjöberg i ett pressmeddelande

Manfred Aronsson, vd på C More och ansvarig för Bonnier Broadcastings sporträttigheter kommenterar:

– Eriks förmåga att få sportsändningar att stråla och medarbetare att trivas är omvittnad. Hans öga för detaljerna som avgör, liksom hans kapacitet att se helheten, är unik. OS i Sotji är ett av många tydliga exempel. Förutom det är Erik en äkta lagledare. Jag har svårt se någon mer kvalificerad för det här stora uppdraget.

I samband med Erik Westbergs tillträder kommer han att inleda en översyn och analys om hur den framtida gemensamma sportorganisation ska se ut och hur detta ska genomföras.

– Tillsammans har TV4-Gruppen, C More och Bonnier en enorm potential att utveckla och leda svensk sport- och medieproduktion på alla plattformar. Genom att ännu tydligare pusha och hjälpa varandra och hitta goda synergier finns fantastiska möjligheter framåt. Jag känner mig väldigt laddad och ser fram emot att förvalta och utveckla Bonniers starka rättighetsportfölj och sportnyhetsbevakning, säger Erik Westberg i en kommentar.

Erik Westberg kommer närmast från rollen som vd för ATG:s mediebolag Kanal 75, och har därmed varit tv- och produktionschef för ATG. Han har tidigare varit sportchef och redaktionschef för Viasat Sport och ansvarig för MTG Sveriges sportproduktion. Fredrik Olofson, som i dag är sportchef för TV4-Gruppen, fortsätter i en ny roll som sporträttighetschef för både TV4-Gruppen och C More, med rapportering till Manfred Aronsson. Johan Cederqvist fortsätter sin nuvarande tjänst som programchef sport och ansvarig för all sport på C More i Norden.

Erik Westberg tillträder vid årsskiftet och kommer att ingå i TV4:s innehållsledning och rapportera till Åsa Sjöberg.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.