Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4-journalister hotades i Rio

Publicerad: 5 augusti 2016, 09:27

Rolf Porseryd berättade om dramat i TV4Nyheterna.

Foto: TV4 Play

Tre journalister från TV4 ska igår ha hotats med vapen när de skulle fota en favela i Rio de Janeiro. Korrespondenten Rolf Porseryd var en av de inblandande.


Ämnen i artikeln:

OS 2016OS i RioTV4

Det var igår kväll som flera medier rapporterade om att tre svenskar ska ha blivit bortförda av narkotikahandlade i Rio de Janeiro, med hänvisning till brasilianska nyhetsmagasinet Veja. De hade åkt med en Uber-chauffär till en kåkstad för att fotografera.

Svenskarna var tre TV4-journalister: Rolf Porseryd, Staffan Ahlström och en ej namngiven kvinna.

Uber-bilen åkte iväg när journalisterna blev omringade. Staffan Ahlström lyckades till slut lugna kartellen och enligt Rolf Porseryd själv blev de därefter hämtade av polisens elitstyrka Bope.

– Man kan aldrig undvika den här typen av hot, och det är klart att en sådan här situation är obehaglig, men vi är inte helt oförberedda och har varit med några gånger förr. Vi försöker alltid att göra seriösa överväganden över allt vi tar oss till, berättade Rolf Porseryd för TV4Nyheterna under torsdagskvällen.

Enligt Veja ska anledningen till att svenskarna råkade ut för hoten vara att narkotikahandlarna som styr kåkstaden misstänkt att journalisterna tog foton av dem och inte själva området.

Ingen av de tre fick fysiska skador.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

OS 2016OS i RioTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.