Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4 News och Expressen fördjupar samarbetet

Publicerad: 11 december 2012, 08:20

Under tisdagen presenterar TV4:s Nyhetsbolaget och Expressen nya detaljer i sitt samarbete. Nu kommer man att genomföra fler samproduktioner för att effektivisera.


Ämnen i artikeln:

NyhetsbolagetTV4 NewsExpressen

För två veckor stod det klart att Expressen TV skulle börja sända TV4 News. Nu tar de båda mediehusen ytterligare steg för att stärka livebevakningen och effektivisera och öka programproduktionen genom nya samproduktioner.

– TV4 News-tittarna har allt att vinna på att vi nu utökar samarbetet. Vi kommer kunna vara på fler platser, bevaka fler händelser och leverera en ännu högre kvalitet på vår nyhetsrapportering när vi jobbar närmare ihop, säger Mia Lindqvist, programchef på Nyhetsbolaget.

Den gemensamma satsningen innebär att samarbetet kring direktsändningar fördjupas. Både TV4 News och Expressen TV stärker resurserna för livebevakning.

Direktsändningar som görs av de separata redaktionerna gör tillgängliga för den andra.

I ett tredje led inleds ett samarbete kring programproduktion. Under nästa år kommer TV4 News och Expressen TV att samarbeta närmare för att skapa produktioner som kan sändas av båda parter.

– Samarbetet med TV4 News, med all den erfarenhet som finns där, kommer göra Expressen TV ännu mer konkurrenskraftig. Vi bygger en ny tv-studio mitt på Expressens centralredaktion och kommer satsa mer på både direktsändningar och program, säger Anna Rastner, redaktionschef för Expressen digitala medier.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.