Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4 och Mittmedia inleder samarbete

Publicerad: 1 juni 2015, 09:20

TV4+Mittmedia=sant.

Foto: Andreas Elgstrand.

TV4 och Mittmedia har tidigare konkurrerat om de lokala nyheterna. Men nu ska de också samarbeta i Dalarna.


Ämnen i artikeln:

Dalarnas TidningarAnnaKarin LithViveka Hansson

Efter sommaren flyttar TV4Nyheternas riksreportrar in till Mittmedia-ägda Dalarnas Tidningars redaktion i Falun. Samarbetet är tänkt att möjliggöra gemensamma redaktionella satsningar.

– Den här typen av samarbeten mellan oberoende mediehus, där innehåll på användarnas villkor är i fokus, anser jag betyder mycket för den fortsatta utvecklingen av journalistiken ute i landet. Vi har kunskap och förankring lokalt och står i en digital satsning med mycket rörlig bild. TV4 har tv-kunskaper där vi kan lära och muskler vad gäller rikspublik kring gemensamma granskningar eller reportage, säger AnnaKarin Lith, redaktionell chef MittMedia, i ett pressmeddelande.  

De båda redaktionerna kommer även i fortsättningen att vara fristående från varandra. TV4 söker nu två nya journalister som ska sitta hos Dalarnas Tidningar och arbeta med deras bevakning. I fjol lade kanalen ned sina lokala stationer och 25 riksreportar fick istället uppdraget att rapportera direkt till deras riksnyheter.  

– Vi märker att våra tittare uppskattar rapporter från norr till söder, oavsett var de själva bor. Vi vill gärna utforska nya sätt att rapportera från hela landet, och samarbetet med MittMedia känns som en intressant möjlighet. Faller det väl ut kan vi tänka oss fler lokala samarbeten av olika slag, kommenterar Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle för TV4-Gruppen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.