Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4-profil handplockas till Kanal 5

Publicerad: 25 april 2014, 14:15

Karin Frick.

Foto: TV4.

Fotbollschefen Emir Osmanbegovic plockar in sin tidigare kollega Karin Frick till SBS Discovery TV. Hon blir ansiktet utåt och ska leda höstens EM-kvalsändningar. – TV4 har Anna Brolin, SVT André Pops, Viasat Ola Wenström och nu ska jag få en liknande roll på SBS, säger Karin Frick till Expressen.


Ämnen i artikeln:

Karin FrickSBS Discovery TV

SBS Discovery TV satsar allt hårdare på sporträttigheter och äger bland  annat kvalmatcherna till fotbolls-EM 2016 och VM 2018 – företaget har  bland annat Kanal 5, Kanal 9 och Kanal 11.

34-åriga TV4-profilen  Karin Frick blir ny bolagets nya sportankare, enligt Sportexpressen.   Hon har varit på TV4 i sju år och har bland annat lett kanalens  handbolls- och friidrottsändningar.

– Det var inte ett helt lätt  beslut att ta. Jag har trivts oerhört bra på TV4 och har dem att tacka  för mycket, säger Karin Frick till Expressen.

Hon blir den andra  TV4-profilen som lämnar för SBS Discovery TV på kort tid –  fotbollschefen Emir Osmanbegovic lämnade tidigare i år.

– Vi är  jätteglada att välkomna Karin Frick till SBS Discovery TV. Karin är en  oerhört skicklig programledare som kommer att hjälpa oss att fortsätta  bygga ett sportvarumärke, säger han till Expressen.

TV4 har även sålt rättigheter till SM-slutspelet i hockey till just SBS Discovery TV.

Karin Frick börjar sin tjänst på SBS Discovery TV den 1 september.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Karin FrickSBS Discovery TV

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.