lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4-profilen åtalas efter krogbråk

Publicerad: 24 april 2015, 05:44

Paolo Roberto.

Foto: Volger/Wikimedia Commons.

Paolo Roberto har hamnat i klammeri med rättvisan, kända artister backar ny meddelandetjänst och Googles vinst ökar. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Paolo RobertoApple WatchLeif GW PerssonTV4GoogleApple

FT

Fredrik Thambert


Paolo Roberto åtalas efter krogbråk
TV4-profilen Paolo Roberto åtalas för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Händelsen inträffade i Umeå i december förra året, där Paolo Roberto befann sig för att vara gästkock på en krog. Senare på kvällen gick han vidare till ett uteställe, och hamnade där i bråk med ordningsvakterna. Enligt stämningsansökan ska han ha tagit stryptag på en av vakterna, som nu vill ha på skadestånd om 5 000 kronor, enligt Expressen.

Paolo Roberto själv förnekar brott, och uppger att han fått en brysk behandling av vakterna. Han har tidigare kommenterat bråket på sitt Instagram-konto:

"Ibland är livet tungt och här kommer förklaringen på mitt förra inlägg. Jag har i natt varit inblandad i ett tjafs utanför en krog och när en dörrvakt gick emellan och försökte låsa upp mina armar blev jag provocerad och arg. Försökte ta mig loss och puttade undan honom. Sekunden efter ligger jag med sju vakter över mig på magen, pannan i backen och händerna bojade bakom ryggen".  

Googles vinst ökar
Internetjätten hade ett lyckosamt första kvartal i år. Nettovinsten steg 4 procent till 3,59 miljarder dollar jämfört med samma period i fjol. Bakom ökningen ligger en starkare annonsförsäljning, som var 11 procent högre än motsvarande kvartal i fjol. Omsättningen ökade med 12 procent (TT).

Artister backar meddelande-app
Den nya tjänsten Music Messenger beskrivs som en korsning av Spotify och WhatsApp, där användarna kan skicka meddelanden till varandra som innehåller musik och musikvideos. Flera namnkunniga svenska artister finns bland investerarna, som Benny Andersson, Avicii och Sebastian Ingrosso skriver Breakit.

3000 appar i Apple Watch
När Apples klocka släpps i dag finns det cirka 3000 appar som är anpassade för formatet. Det är tre gånger fler än vad vd Tim Cook uppgav att det fanns för en månad sedan. Om bara ett år spås det finnas hela 100 000 appar för Apple Watch, skriver Cnet.

Ilska mot hockeyfinalen i TV4
Igår sändes den avgörande matchen i finalen av SHL mellan Växjö och Skellefteå i TV4. Det betydde att den danska serien "Badhotellet" fick utgå från tablån. Enligt Aftonbladet regnade de kritiska inläggen in hos TV4:s tittarservice.
"MYCKET UPPRÖRD ATT BADHOTELLET UTGÅR IDAG", skrev en av personerna.  

Ny Leif GW Persson-bok kan filmatiseras
Enligt Aftonbladet finns det långt gångna planer på att göra en filmatisering av boken "Den döende detektiven" av Leif GW Persson.  Projektet har inte fått grönt ljus än, men SVT hoppas att inspelningarna ska börja nästa år. Dock äger ett amerikanskt bolag rättigheterna till karaktären "Bäckström".

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev