Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4-profiler totalsågas

Publicerad: 15 oktober 2009, 07:52

TV4-profilerna i föreställningen ”Nyhetsankorna” totalsågas i Dagens Nyheter i dag. – Det klart att det är jobbigt för de som blir utpekade i recensionen, säger Lena Smedsaas till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterMalou von SiversElisabet HöglundTV4Lennart Ekdal

Nyhetsankorna är kalkon, tycker DN:s recensent Jane Magnusson.

I brunchföreställningen ”Nyhetsankorna” på Berns showar och skojar TV4-profiler som Peppe EngLena Smedsas, Malou von Sivers och Lennart Ekdal.

Men kabarén uppskattas inte av DN:s Jane Magnusson som i dagens tidning plockar fram motorsågen. Hon kapar Lennart Ekdals och Malou von Sivers framträdanden och kallar hela föreställningen ”katastrofshow”.

”von Sivers svidar om till stora byxor, keps och halskedjor och rappar sig igenom de tveklöst mest pinsamma fem minuterna jag upplevt i hela mitt 41-åriga liv”, skriver Jane Magnusson.

Hon tycker att Nyhetsankorna saknar ”regi, talang, humor, musikalitet, självdistans, scennärvaro, repetitioner, passion, smak, stil, klass och framför allt en broms”.

”Varför tog de inte död på det här för länge sedan, exempelvis vid första repetitionen – när de borde ha förstått att de inte har något att komma med. Men just det ja, ”Nyhetsankorna” har med all tydlighet inte repeterat”, avslutar hon.

Lena Smedsaas tycker att kritiken är orättvis.

– Vi har skickat uppmuntrande mejl till varandra i dag. Det klart att det är jobbigt för de utpekade.

–  Men om man sticker ut hakan får man räkna med att bli slagen på käften. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Det verkar som att publiken gillar showen, det har varit bra publiktillströmning, säger hon.

Två föreställningar återstår.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.