Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4 pudlar om Fotbollsgalan - men Rosengårds sportchef rasar

Publicerad: 12 november 2014, 07:58

TV4 pudlar efter att man strykt hyllningstalet till landslagsveteranen Therese Sjögran, men FC Rosengårds tränare Erling Nilsson ångrar att man besökte galan överhuvudtaget. Spotify-vd:n Daniel Ek försvarar företaget efter att Taylor Swift plockat bort alla album inför lanseringen av "1989. HBO köper rätten till "Stiftelse-trilogin". Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


TV4 pudlar om Fotbollsgalan - men Rosengårds sportchef rasar
FC Rosengård valde att åka till Fotbollsgalan trots sina åttondelsfinaler i Champions League, vilket sportchefen Erling Nilsson nu ångrar. Det beror påp att hyllningsinslaget till landslagsveteranen Therese Sjögran ströks mitt under sändningen – hon har spelat 200 landskamper. Hon hamnade även i medieskugga förra året då hennes rekord inte blev uppmärksammat, enligt DN.
TV4:s exekutive producent Pelle Porseryd har beklagat det hela och uppgett att den uteblivna hyllningen var ett resultat av tidsbrist.
Erling Nilsson köper inte förklaringen.
– De kan sluta tala om jämställdhet. Det är bättre då att de säger att de tycker att damfotbollen är för dålig och inte är värd att behandlas lika. Vi ångrar att vi inte bojkottade årets gala. Vi pratar om ren förnedring, säger han till DN.
Sportbladets Robert Laul är ytterst kritisk till TV4:s agerade.
"Inte  i min vildaste fantasi trodde jag att Svenska Fotbollförbundet och TV4  skulle lyckas gå bort sig i just den frågan efter fjolårets bildebacle.  Det fanns inte i min begreppsvärld."
Chefen för marknad och kommunikation på fotbollsförbundet, Camilla Hagman, uppger att hon vill föra en "dialog" med Rosengård om galan.
– För mig är det viktigt att förstå vad deras kritik består i. Jag har anledning att tro att den bygger på en del faktafel, eller icke kännedom av alla delar, utifrån deras uttalanden efter det korta samtalet jag haft med dem i dag, säger hon till DN.
Therese Sjögran tycker att hon återigen hamnat i centrum ofrivilligt.

Spotify försvarar sig efter Taylor Swift
Stjärnan Taylor Swift valde att plocka bort alla sina skivor från Spotify inför lanseringen av den nya skivan "1989".
Nu svarar bolagets vd, Daniel Ek, i ett blogginlägg och uppger att företaget har betalat mer än 2 miljarder dollar till olika rättighetsinnehavare, enligt SvD.
Han uppger också att Spotify har mer än 12,5 miljoner betalande användare och att 50 miljoner människor använder tjänsten varje måndag.
Spotify-vd:n hävdar också att kunderna betalar 120 dollar per år för tjänsten, vilket enligt honom är tre gånger så mycket som man lade tidigare.
Spotify har betalat en miljard dollar till rättighetsinnehavare enbart under det första året, enligt Daniel Ek.
Hans svar handlar ändå mest om kritiken mot Spotify och berätta var man befinner sig idag.

Yahoo köper reklambolag
Sökjätten Yahoo köper BrightRoll för 640 miljoner dollar och avslutar därmed tre veckors spekulationer, enligt Adweek.
Det är Yahoo-vd:n Marissa Meyers näst största köp efter Tumblr som man köpte för 1,1 miljarder dollar för cirka 1,5 år sedan.
BrightRoll har funnits i åtta år och erbjuder en videannonsplattform som kopplar samman köpare och säljare tvärs över olika plattformar.

HBO köper rätten till Stiftelse-trilogin
Tv-bolaget HBO har köpt rättigheterna till en av sci-fi-historiens mest lästa bokserier – Stiftelsetrilogin av Isaac Asimov, enligt DN.
Han skrev över 500 böcker och mängder av noveller och ofta i form av just science-fiction – här är exempel "Jag robot" och "200-årsmannen".
En av hans mest kända serier är dock Stiftelsetrilogin, som gav ut mellan 1951 till 1993 efter att inletts som noveller i Astounding Magazine 1942 – i Sverige publicerades de i tidskriften Häpna!
"Stiftelsen" utspelar sig i ett galaktiskt imperium som börjar "ruttna", vilket matematikerna Hari Seldon upptäckt genom matematiska formler.

Cosbys Twitter-uppmaning dödades snabbt
Den 77-årige komikern och tidigare tv-stjärnan Bill Cosby vädjade om uppmärksamhet via Twitter i veckan. Han skrev "Go ahead. Meme me!", men blev i stället snabbt påmind om att han utpekats som våldtäktsman av inte mindre än 14 kvinnor. Det hela slutade med att han betalade en okända summa pengar för att målet skulle läggas ned.
Minst fyra av kvinnoran har gått ut med sina riktiga identiteter i nationella nyhetsmedier i USA och berättat om de fått något "piller" och sedan har han förgripit sig på dem, enligt DN.
Hans tweet och "memegenerator" är nu bortagen, men hashtaghgen #CosbyMeme finns än så länge kvar.

Big Bang Theory-stjärna död
Skådespelaren Carol Ann Susi dock igår efter en tids sjukdom. Dödsfallet bekräftas av Warnes Bros Television, enligt Variety som SvD hänvisar till.
Hon är mest känd för sin roll i framgångsrika serien "Big bang theory" där hon gjorde rösten till Howard Wolowitz kontrollerande mamma Debbie.
Hon har medverkat i 39 avsnitt, men endast synts i en kort sekvens av den sjätte säsongen. Det är inte klart vad som händer med hennes karaktär.
Hennes skådespelarkarriär sträckte sig över 40 år och hon hade många mindre roller i tv-serier som "Seinfeld", "Våra värsta år" och "Ugly Betty".
Carol Ann Susi blev 62 år.

Här kan du följa SIME-konferensen live
I dag drar årets SIME-konferens igång. Här kan du följa eventet live.
SIME-konferensen har anordnats varje år i Stockholm sedan 1996 och vänder sig till dig som arbetar med media, telecom och underhållning. Nu är det dags för årets konferens som livesänds under två dagar.
Här kan du följa konferensens livsändningar med start 9.00.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.