Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4 rekryterar Expressens tv-profil

Publicerad: 3 mars 2015, 10:36

Axel Pileby bevakar handboll - och mycket mer.

Sport-Expressens tv-profil Axel Pileby lämnar tidningen efter nästan fem år. Nu ska han gå till TV4 och stärka upp deras digitala satsning. Själv hoppas han på att få utvecklas ännu mer.


Ämnen i artikeln:

SPORT-Expressen

Efter praktiken under hösten 2010 fick Axel Pileby jobb på Expressens sportredaktion, och har snabbt blivit ett välbekant ansikte i deras tv-sändningar. Han har bevakat alla stora mästerskap, senast Skid-VM i Falun, och gjort såväl studioprogram som liveintervjuer. Nu har TV4 snappat upp honom.  

– Jag har länge varit nyfiken på Axel. Han har gjort det väldigt bra hos Expressen de senaste åren. Jag ser honom som en spännande tv-talang och det ska bli jätteroligt att se honom utvecklas vidare hos oss här på TV4, säger Niklas Supanich, nyhetschef och digital innehållschef TV4 Sport.

Att lämna Expressen sker med blandade känslor hos Axel Pileby.  
– Jag kommer att sakna Expressen sjukt mycket med alla fina vänner och den utvecklingen som har skett där sedan jag började. Det går inte att jämföra webbredaktionen då och nu, säger han.

Trots att tidningen storsatsar på rörligt innehåll handlar beslutet att lämna om att utvecklas ytterligare på ett yrkesmässigt plan.
– Jag har varit här i nästan fem år och har fått göra väldigt mycket. Det har varit sjukt kul eftersom man har kunnat göra i princip vad som helst. Det har bara varit att köra, vilket är väldigt bra med en kvällstidning. Men nu är jag sugen på att få en sågning för att utvecklas och bli bättre. Jag vill bli så bra som möjligt, och då behövs det som verkligen kan det här. Den kunskapen är naturligtvis större på en stor tv-kanal.  

Hur kommer din nya roll att se ut?
– Jag kommer ju från den digitala världen så jag ska vara mycket framför kameran i deras digitala satsningar. Jag hoppas att få göra OS och VM igen, men nu får jag kriga som fan för att jobba mig uppåt. Sedan kommer det att bli en del pass som programledare på morgonen på sporten.

Hur ser du på en framtid som programledare?
– Det är klart att jag lockas av det, men det är en balansgång. Programledarrollen är väldigt rolig, men jag är också gärna reporter ute på fältet. Framför allt vill jag jobba med live-sändningar, och det har Niklas snackat mycket om. Jag tror att alla tv-kanaler kan behöva ta in folk från kvällstidningarna med ett annat perspektiv och som kan ställa andra typer av frågor.

Den 1 april börjar Axel Pileby det nya jobbet.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SPORT-Expressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.