Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4:s drömvärvning

Publicerad: 28 november 2011, 09:34

Åsa Jamal, i dag partner på JKL och vd för Stockholmskontoret, tar över som kommunikationsdirektör för TV4-gruppen. En drömrekrytering, menar tillträdande vd:n Casten Almqvist.


Resume.se har tidigare rapporterat att TV4, i samband med att Casten Almqvist tar över som ny vd, möblerar om i koncernledningen. Istället för att som tidigare ha tre olika personer med ansvar för pa, hr och kommunikation i styrelsen kommer en person ansvara för alla tre.

I dag meddelar TV4 att man rekryterat Åsa Jamal, partner och vd på JKL, till den nyinrättade tjänsten.

– Jag har träffat hr- och kommunikationsgänget och fått ett väldigt fint mottagande. Det kändes jätteskönt, säger Åsa Jamal till Resume.se

Åsa Jamal blev partner och vd i JKL 2006 men har arbetat på byrån under sammanlagt 12 år.

– Det är en fantastisk möjlighet att gå från en superorganisation till en annan. JKL är en mycket stimulerande och speciell miljö och mitt intryck är att TV4 också är en kreativ och speciell miljö att arbeta i. Samtidigt är det blandade känslor; det är jättespännande och kul men också lite vemodigt att lämna JKL, säger hon.

Hon fortsätter:

– Kombinationen hr- och kommunikationsfrågor är något som jag har jobbat med hela min karriär. Det här är en bra möjlighet att få bygga vidare på det. Sedan känns det naturligtvis bra att få jobba med Caste Almqvist. Jag har fått ett positivt intryck av honom. Han är en duktig ledare.

Hur kommer din roll på TV4 att se ut?

– Det som är klart är att jag kommer vara chef över ansvarsområdena hr, pa och kommunikation. Hur det arbetet kommer att se ut mer konkret är någonting som vi får ta ställning till när jag är plats i februari.

I hennes roll som kommunikationsdirektör med ansvar för hr och public affairs kommer Åsa Jamal att vara ytterst ansvarig för arbetet med bilden av TV4 gentemot både konsumenter, beslutfattare och framtida medarbetare.

Hon kommer att ingår i ledningsgruppen och rapportera till Casten Almqvist.

– Kommunikations- och HR-frågorna kommer att vara centrala för TV4-Gruppens utveckling framöver och de hänger dessutom intimt samman. Åsa Jamal är i det sammanhanget en drömrekrytering eftersom hon kombinerar omfattande erfarenhet av HR med kommunikationsexpertis. Hon är dessutom en dokumenterat god ledare, säger Casten Almqvist, i en pressrelease.

Åsa Jamal tillträder sin nya tjänst 1 februari 2012.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.