fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4:s krisplan för att rädda Så mycket bättre – mer Carola

Publicerad: 18 november 2014, 07:38

Krisande TV4-programmet Så mycket bättre har tappat en miljon tittare sedan premiären då Ola Salo hade sin dag. Krisplanen är nu att ge mer tv-tid till Carola. Tomas "Genusfotografen" Gunnarsson hyllar leksaksjätten Toys R Us julkatalog eftersom man vänder på stereotypa bilder av pojkar och flickor. Tv-kocken Per Morberg tjänar 14 miljoner kronor mer än tvåan på listan över landets tv-kockar Leif Mannerström. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

MamaPer MorbergTina NordströmIsabella LöwengripLeif MannerströmFamiljenCarolaSummerburstSå mycket bättreTomas GunnarssonBuzzfeedAviciiTV4Kockarnas kampUberSnapchat

KB

Karl-Johan Byttner


TV4:s krisplan för att rädda Så mycket bättre – mer Carola
En miljon tittare har försvunnit efter premiären av Så mycket bättre – då Ola Salo hade 2,2 miljoner tittare. I helgen tappade Så mycket bättre 200 000 tittare när Familjens Johan T Karlsson hade sin dag – det programmet hade enbart 1,2 miljoner tittare.
Nu har TV4 en plan för att vända den negativa utvecklingen – mer Carola.
– Hennes avsnitt blir en halvtimme längre. Många program skulle må bättre av att vara lite längre så att man hinner gå in djupare på vissa saker. Ibland känns det som om man skrapar väldigt mycket på ytan,, säger Martin Nygren, exekutiv producent till Aftonbladet.
En del av kritiken handlar om att flera deltagare inte är så kända av allmänheten.
Martin Nygren menar att det är tydligt att siffrorna mellan mer kända artister och mindre kända är större än vad man räknat med.
- Jag är inte alls stressad över det och tror att siffrorna går upp på lördag när Carola är huvudperson, säger Martin Nygren till Aftonbladet.

Genusfotografen hyllar jämställd leksakskatalog
Tomas "Genusfotografen" Gunnarsson hyllar leksaksjätten Toys R Us julkatalog. Flickar poserar med "pojkaktiga" leksaker i den och man har klätt ut en pojke till prinsessa.
Lovorden haglar i sociala medier och "Genusfotografen" stämmer in i kören.
– Det är den här pusselbiten som har fattats. Det finns pojkar runtom i Sverige som vill klä ut sig till prinsessor och häxor, säger Tomas Gunnarsson till Aftonbladet.
Han tog själv en bild av prinsessbilden och spred den på Twitter.

Per Morberg – ljusår före andra tv-kockar
Kändiskockarna blir allt rikare. Per Morberg är den som drar in allra mest. Han redovisar en omsättning på 21,7 miljoner kronor och en vinst efter finansnetto på 17,4 miljoner kronor, enligt Metros pappersutgåva. Tvåan, Leif Mannerström, ligger på 5,3 miljoner kronor och en vinst på 3,8 miljoner kronor. Tina Nordström är trea med en omsättning på 6,9 miljoner kronor och en vinst till nära 3,4 miljoner kronor.

Blondinbella siktar på börsen
Den framgångsrika bloggaren Isabella "Blondinbella" Löwengrip har långt gångna planer på att ta sitt bloggimperium Spotlife till börsen. Företagets vd, Aram Fili, har köpt ut hennes pappa och målet är att tredubbla omsättningen och eventuellt börsnotera bolaget, enligt DI.
Blondinbella startade bloggnätverket Spotlife år 2008.
Nätvekret har bloggare som programledaren Malin Gramer och Instagram-raketen Aina Lesse.
Aram Fili hävdar att portalen totalt har 1,5 miljoner unika besökare per vecka.
Han äger 80 procent av Spotlife Europe, medan Blondinbella äger resterande 20 procent.
Blondinbella menar att Spotlife skulle kunna passa som börsbolag. Inte minst för att man har många bloggare som kan ha intresse av att äga aktier i bolaget.

Snapchat – nu också med pengar
Appen Snapchat har blivit en hit bland tonåringar som kan skicka bilder och videos som sedan försvinner. Nu tar man ytterligare ett steg och erbjuder användarna att skicka pengar, enligt Financial Times.
Den nya tjänsten kallas Snapcash och är sammankopplad med startup-bolaget Square, som erbjuder just ekonomiska transaktioner. Rent praktiskt ska användarna kunna skicka ett meddelande som innehåller ett dollartecken och en viss mängd.
Financial Times menar att Snapchat följer stora nätverk som Facebook och Twitter genom att erbjuda betaltjänster och att man därmed också utgör en konkurrent till aktörer som PayPal.
Snapchat värderas idag till 10 miljarder dollar trots att man knappt har börjat få några annonsintäkter ännu.

Avicii klar för Summerburst
Summerburst-festivalen firar fem år nästa sommar och nu står det klart att DJ-stjärna Avicii ska uppträda där – han ska spela både i Göteborg och Stockholm, enligt Expressen.
Det är dock inte första gången – han deltog när festivalen inleddes och har efter det hunnit bli en av världens främsta DJ:s – Wake me Up från hans debutalbum var förra årets mest säljande singel och den måste strömmade låten på Spotify någonsin.
– Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka och stå på Summerbursts scen igen, säger Avicii.
Summerburst-spelningen blir Aviciis enda i Sverige under 2015.
Summerburst hålls den 12-13 juni i Stockholm och den 29-30 maj i Göteborg.

Hon blir årets Mama
Supermodellen Mini Andén har utsetts till Årets Mama igår. Hon berättar i tidningen hur hon blev "superflummig" under sin graviditet och hur hennes modellliv påverkades av hennes barn Felix.
– Jag gillar hur det har förändrat mig, säger Mini Andén till Expressen.
Hela intervjun i Mama publiceras den 20 november.

Uberchef backar kring smutskastning av journalister
Affärschefen Emil Michael ska ha planerat att hyra researchers för att gräva fram ofördelaktiga fakta om journalister och då särskilt vad gäller techsajten Pando Dailys chefredaktör Sarah Lacy.
Han avslöjade bland annat sina idéer vid en middag där en redaktör från Buzzfeed var inbjuden, enligt Buzzfeed.

Gustav Trädgårdh vinnare av "Kockarnas Kamp"
Finalen i TV4-programmet "Kockarnas Kamp" avgjordes igår, enligt Expressen.
Sjömagasinets Gustav Trädgårdh gick segrande ur striden – restaurangen ligger i Göteborg.
Han vann finalen efter en trekamp mot Frida Nilsson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev