Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4:s ”nonchalans” kan kosta 300 000 kronor

Publicerad: 25 februari 2015, 13:50

TV4

Foto: Pressbild

Granskningsnämnden slår fast att TV4 än en gång haft säljfrämjande inslag i sina tv-program. Något som riskerar att bli dyrt för företaget


Ämnen i artikeln:

Så mycket bättreGranskningsnämndenTV4

Under förra säsongen av Så mycket bättre visade TV4 upp tre sponsringsmeddelanden som inte följde bestämmelsen i radio- och tvlagen för hur ett sådant meddelande ska utformas. Det konstaterar Granskningsnämnden för radio och tv i ett beslut, samtidigt yrkar nämnden att TV4 ska betala en straffavgift på 300 000 kronor.

Granskningsnämnden för radio och tv fastslår också att TV4 fällts för liknande incidenter vid ett flertal tidigare tillfällen. Företaget anses därmed ha fått "tillräcklig vägledning" i vad som är ett säljfrämjande inslag. Nämnden skriver vidare att överträdelsen har tydlig karaktär av nonchalans, vilket motiverar en straffavgift.

Med anledning av att det inte är första gången TV4 överträder den här gränsen menar Granskningsnämnden att straffavgiften inte kan vara lägre än 300 000.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.