Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”TV4:s säljare är inte professionella”

Publicerad: 6 maj 2013, 20:19

First Date slår tillbaka efter att TV4 stämt bolaget på en halv miljon kronor. Dejtingsajtens vd känner sig lurad och menar att TV4:s säljare agerar oprofessionellt.


Ämnen i artikeln:

TV4

I går rapporterade Mediatrender att TV4 Sverige AB lämnat in en stämningsansökan mot dejtingsajten First Date.

Bakgrunden till TV4:s stämningsansökan är att First Date inte ska ha betalat för den beställda annonseringen. First Date bestrider enligt TV4 fakturan utan att ange någon grund. TV4 yrkar på att First Date ska betala 522 250 kronor plus 45 188 kronor i dröjsmålsränta.

Men First Dates vd anklagar TV4:s säljare för att vara oprofessionella.

– Vi beställde en kampanj att sponsra vädret på TV 4 under föregående sommar. TV4:s säljare följde inte det muntliga avtalet som vi kommit överens om och krävde betalning för tre månader i förskott. Detta hade vi inte råd med och erbjöd en månad i förskott varvid den ena säljaren hotade med att skrota vår kampanj och ta in en annan kund istället.

Det tolererade inte First Dates vd.

– Då vi föredrar att inte arbeta under sådana förutsättningar sade vi att vi valde att stiga av kampanjen och lät honom sälja utrymmet till en annan kund vilket han gjorde. Nu vill säljaren tydligen ha betalt för utrymmet han sålde till en annan kund av oss också – förutom kunden han sålde utrymmet till.

– Den typen av säljare upplever inte vi som professionella. Tydligen var vi inte ensamma om att ha råkat ut för liknande historier hos vännerna på TV4. Anledningen till att vi bestridit beloppet har Intrum fått beskrivet för sig och man har mycket riktigt noterat ärendet korrekt.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.