Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

TV4:s tabbe i sändningen: Visade skämtbild på text-tv

Publicerad: 10 Mars 2015, 06:41

TV4 råkade visa en skämtbild i bakgrunden av sin sändning.

TV4 råkade visa en fejkad skämtbild på sin text-tv som bland annat innehåller rubriken "Stefan Holm vill bli kvinna". Så blir nya Apple Watch, och The Sipmsons-skaparen Sam Simon har gått bort. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TwitterApple WatchTV4Apple

TV4:s text-tv-tabbe
Igår blev det känt att TV4 lägger ned sin text-tv under våren. När kanalen själv skulle meddela det i sin nyhetssädnning klockan 19 blev det fel. Istället för en bild på den faktiska text-tvn visade de upp en fejkad skärmdump som i fjol laddades upp på Canal Digitals Facebook-sida, skriver Aftonbladet. De påhittade rubrikerna lyder bland annat "Stefan Holm vill bli kvinna" och "Neger kastade sten i Malmö".

TV4 skyller missen på den mänskliga faktorn. Den fejkade bilden låg i deras arkiv och användes av misstag i sändningen.

– Det är inte så kul, kan jag säga. Bilden låg i vårt arkiv och passerade två filter som borde ha upptäckt den, men det gjorde de inte på grund av stress med annan teknik. Inte förrän i sändning upptäcktes det, säger Fredrick Malmberg, tf ansvarig utgivare för TV4 Nyheterna, till Aftonbladet.

Så blir Apple Watch
Igår kväll presenterade Apple sin emotsedda klocka som släpps i april. Apple Watch kommer att finnas i tre versioner, och de amerikanska priserna börjar på motsvarande 2 950 kronor för den lite enklare modellen Apple Watch Sport. Från motsvarande 4 600 kronor får du klockorna i mellansegmentet. Dessutom visade man upp en lyxversion av klockan som kommer att tillverkas i en begränsad upplaga, till ett pris på motsvarande 84 600 kronor.

Apple berättade också att klockan kommer att ha en batteritid på cirka18 timmar. Lanseringen sker till en början på nio marknader: Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Storbritannien och USA. Svenskarna får alltså vänta med att kunna köpa Apple Watch på hemmaplan.

Reaktionerna på gårdagens Apple-nyhet har varit blandade. "Trevligare än väntat" skriver Nilay Patel på The Verge. Men att "behöva ladda klockan varje dag, med sin batteritid på 18 timmar, är en besvikelse" skriver Wireds Christina Bonnington som själv har testat Apple Watch.

Simpson-skapare död i cancer
En av hjärnorna bakom den tecknade tv-serien The Simpsons har gått bort. Sam Simon diagnosticerades med cancer 2012 och dog i söndags i sitt hem i Los Angeles. Han blev 59 år.
– Han var ett geni och en stor humanist både offentligt och privat, säger Simpsons exekutive producent Al Jean i ett uttalande, enligt Hollywood Reporter.

Klassisk debatt – 30 år senare
Programledaren Siewert Öholms och musikjournalisten Anders Tengners debatt om hårdrockens faror i "Svar direkt" har blivit ett kultförklarat tv-ögonblick. Nu möts de två igen. Detta som ett inslag i en dokumentär om Öholm som görs av Mattias Lindeblad och Melker Becker, skriver Gaffa.

Twitter öppnar i Hongkong – trots blockering
Mikrobloggen är blockerad för internetanvändarna i Kina – ändå väljer Twitter att öppna kontor i Hongkong. Men man behöver inte nödvändigtvis ha användare i regionen för att kunna tjäna pengar, skriver Techcrunch.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TwitterApple WatchTV4Apple

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.