Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4:s vd Casten Almqvist gör comeback i Nyhetsmorgon

Publicerad: 29 juni 2018, 11:40

Casten Almqvist, vd på Bonnier Broadcasting.

Foto: Pressbild

För fjärde året i rad kliver TV4:s vd Casten Almqvist in som programledare för Nyhetsmorgon.


Sommaren 2015 ersatte Casten Almqvist temporärt programledaren Jesper Börjesson, som då befann sig på semester. Sedan dess har inhoppet blivit en årlig traditiion och för fjärde året i rad ses han återigen i tv-rutan.

– Det har blivit en tradition att Casten gör ett gästspel som programledare i Nyhetsmorgon. För oss som jobbar i nyhetsverksamheten är det förstås extra kul att vi har en vd som med kompetens och trovärdighet kan gå in och leda Sveriges största morgonprogram. Resultatet i rutan bygger på flera dagars redaktionellt arbete, där teamet och Casten utformar programmet tillsammans, säger Johanna Thulin Bratten, programchef för Nyhetsmorgon på TV4, i en kommentar.

Casten Almqvist är dock inte helt ny i gamet. Han har sedan tidigare en journalistexamen i bagaget och haft flera journalistiska uppdrag i form av eporter, producent och i ledande positioner för tv-bolag och Bonniers digitala verksamhet och affärspress.

– Jag tycker att det känns jättekul att återigen få förtroendet att leda Nyhetsmorgon. Jag imponeras ständigt av hur redaktionen outtröttligt utvecklar programmet för att hela tiden ligga i framkant och jag kommer självklart göra mitt bästa för att förvalta det arbetet, om än bara för en förmiddag, säger Casten Almqvist.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.