Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4 skrotar Nyheterna.se

Publicerad: 1 november 2011, 15:25

TV4:s domäner Nyheterna.se och Hockeykanalen.se skrotas. Innehållet ska istället flytta in på TV4.se. – Vi gör det här för att det ska bli enklare att konsumera innehållet, säger Cecilia-Beck Friis, chef för TV4 Digitala Medier.


Ämnen i artikeln:

Cecilia Beck-FriisTV4

TV4 gör om sin sajt och skrotar samtidigt domänerna Nyheterna.se,  Hockeykanalen.se och Hemmakanalen.se. Men exempelvis Fotbollskanalen.se  kommer att finnas kvar som egen domän. Innehållet flyttar istället in  till TV4.se.

Cecilia Beck-Friis, chef för TV4 Digitala Medier, tror att man kommer att upprätthålla trafiknivån även utan de egna domänerna.

– Det tror jag. Vi gör det här för att det ska bli enklare att konsumera  innehållet. Vi ska samtidigt bygga om TV4:s sajt som får nytt utseende  under första kvartalet nästa år, säger hon till Resume.se.

Det nya upplägget ska inte få någon effekt på personalsituationen, säger hon.

– Vi bygger ingen nyhetsredaktion här på TV4 Digitala Medier, utan  det är Nyhetsbolaget som kommer att förse oss med de senaste klippen,  sändningarna och nyheterna, säger Cecilia Beck-Friis.

Förändringarna ska inte heller ha något samband med det nya Nyhetsbolaget, som startar 24 januari nästa år.

– Vi gör det här oaktat förändringarna inom företaget. Vi har fokus framåt, säger Cecilia Beck-Friis.

Arbetssättet ska inte påverkas. Leverantörerna av materialet och de  som publicerar och sköter sajten kommer visserligen att arbeta för två  olika företag, men rutinerna kommer inte att förändras.

– Det blir ingen skillnad rent organisatoriskt, även om det blir två  företag. Det fungerar redan på det sättet i nuläget, säger Cecilia  Beck-Friis.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

Cecilia Beck-FriisTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.