Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4 slår rekord från flera håll: "Vi har aldrig haft så höga tittarsiffror"

Publicerad: 4 juli 2018, 12:01

Foto: Skärmdump/Youtube

Gårdagens VM-sändning mellan Sverige och Schweiz slog tittarrekord med ett snitt på 2.6 miljoner – nu når TV4 flera rekordnorteringar.


Ämnen i artikeln:

Fotbolls-VMFredrik Arefalk

Att många fotbollshungriga fans följde det svenska landslaget igår var ingen skräll. Nu visar siffror från MMS att åttondelsfinalen mellan Sverige och Schweiz slog tittarrekord i TV4, som därmed slog ut publiksiffrorna från tidigare åttondelsfinalerna 1994 och 2002.

VM-matchen sågs i snitt av 2.6 miljoner och toppade på över 3.2 miljoner tittare. Då har man inte tagit all publik som befann sig på barer, event och arbetsplatser i beaktande.

Tittartidsandelen låg på 89 procent för matchen, vilket gav TV4 som kanal den högsta dygnsandel någonsin, på hela 63 procent.

Nu visar även en sammanfattning av det första halvåret att TV4 huset når rekordnortering andelsmässigt, med över en tredjedel av allt tv-tittande i åldrarna 15-64 år.

– Vi har haft ett urstarkt halvår. Sen är det kul att Sverige går så bra i fotolls-vm vilket vilket dygnsandelen på 63 procent visar. Vi har aldrig haft så höga tittarsiffror, säger Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4, till Resumé.

Vad beror det på?
Redan när vi under våren summerade allt tittande kunde vi se en väldig fin tillväxtkurva för TV4-kanalen rent andelsmässigt. Sammanfattningsvis är det en blandning av program som gått oerhört bra, med en hög lästanivå och ett Nyhetsmorgon som vuxit tittarmässigt. De flesta av våra prime time-program går väldigt starkt och växer samtidigt digitalt.

Hur ska ni bibehålla den positiva trenden i framtiden?
– Vi går in med ett starkt utbud till hösten och kommer med program som tittare redan uppskattar – exempelvis Idol och Bonde söker fru, så jag är klart optimistisk inför resten av året.

Källa MMS: Statistiken visar andelar kanalhus 15-64 år under åren 2016, 2017 och 2018.

<!-- p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} --> <!-- p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} -->

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Fotbolls-VMFredrik Arefalk

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.