Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4-stjärnan bakom anonyma personangrepp: ”Jag skäms”

Publicerad: 16 maj 2014, 09:47

Greg Poehler, här tillsammans med Josephine Bornebusch, som han spelar mot i TV4-serien.

Foto: TV4.

Tv-kritikern Kjell Häglund på Tvdags.se mottog en rad argsinta och hånfulla anomyma artikelkommentarer efter att ha sågat TV4:s ”Welcome to Sweden". Nu visar det sig att inläggen kom från – huvudrollsinnehavaren själv. – Det var jag och en kompis som som skrev, gud det här känns så pinsamt, jag skäms, jag vill be om ursäkt, säger Greg Poehler till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Kjell HäglundTV4Welcome to Sweden

Greg Poehler ilsknade till på Kjell Häglund som sågade hans TV4-serie "Welcome to Sweden”. I ett tillstånd av affekt bestämde sig Poehler och en kompis att gå in och bombardera Tvdags med raljerande artikelkommentarer. Några av dessa var, enligt Tvdags ”saftiga personangrepp”.

Tv-dags spårade IP-numren till området där Greg Poehler bor. I en artikel  skrev Tvdags om detta – och mellan raderna kunde man förstå att det det sannolikt kunder vara Greg Poehler själv som skrivit inläggen.

När Resumé når honom Greg Poehler väljer han att erkänna.

– Gud, det känns så pinsamt, men jag måste kunna stå för det. Jag hade kunnat förneka det, men det är lika bra att säga som det är.

– Jag och min kompis var och spelade golf. Då kom vi på att vi skulle gå in och skriva artikelkommentarer under fejkade namn från två olika datorer. Det var ett väldigt dåligt beslut. Det här är en mardröm, säger Greg Poehler.

Han säger att han vanligtvis inte har svårt att ta kritik, men han uppfattade det som att Kjell Häglund hade något emot honom på ett personligt plan.  

– Han skrev ner serien och jag har varit i kontakt med honom tidigare, och även varit med i deras podcast där vi talade om kritiken. Vi har haft en ”beef” kan man säga, säger Greg Poehler.

Greg Poehler är i färd med att marknadsföra Welcome to Sweden i USA där serien även ska sändas.

– Det här kan vara slutet för min karriär...usch, vad jobbigt det känns...

Men är det inte ändå ganska mänskligt att göra en sådan här sak i stundens ingivelse?
– Det var ett snabbt beslut av två idioter. Vi såg det som ett skämt – ett ”prank”. Men jag ångrar det verkligen. Men det kändes hårt at ta kritiken när jag vet hur omtyckt serien har blivit. Jag träffar dagligen folk som kommer och berömmer showen.

Greg Pohler har nu skrivit till Tvdags och bett om ursäkt. Den artikeln kan du läsa här.

Så här svarar Tvdags på Greg Poehlers ursäkt:

”Vi på TVdags vill också starkt poängtera att hånfullt näthat inte är ett  »prank« i våra ögon. Men – ursäkten är godtagen. Nu vänder vi blad!”

TV4 anser att saken är utagerad.

– Greg och TVdags har pratat ut om det här och hans ursäkt har godtagits så i våra ögon är det här utagerat, säger David A. Karlström, pressansvarig för Welcome to Sweden på TV4, till Resumé.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.