Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4 tappar Hasse Backe igen

Publicerad: 27 oktober 2009, 12:35

TV4:s ledande fotbollsexpert Hasse Backe blir tränare i Notts County där Sven-Göran Eriksson är sportchef. Backe hade kontrakt med kanalen över sommarens fotbolls-VM i Sydafrika. – Naturligtvis är det jättetråkigt att han försvinner, säger TV4:s fotbollschef Emir Osmanbegovic till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Hasse BackeEmir OsmanbegovicTV4Sven-Göran Eriksson

Hans Backe. Foto: TV4.

Det är andra gången på ett par år som TV4 tappar Hasse Backe. Förra gången tog han assistentjobbet hos Sven-Göran ”Svennis” Eriksson i Manchester City. Därefter följde han med ”Svennis” till Mexico.

I somras återvände han till expertjobbet i TV4. Kanalen basunerade då ut att Backe skulle få en ledande roll i fotbolls-VM 2010 och i TV4 Sports sändningar från UEFA Europa League, samt i Tipslördag och även i Canal Plus Supersöndag.

Hans Backe har tidigare nämnts som en kandidat till förbndskaptensjobbet i Sverige, men nu är han alltså klar som tränare i ”Svennis” Notts County.

– Det är naturligtvis jättetråkigt att vi tappar en så duktig fotbollsexpert, men han är tränare i grund och botten och vi hindrar honom inte i tränarkarriären, säger Emir Osmanbegovic.

Hade det varit bättre för er om han blivit förbundskapten?

– Det spelar ingen roll för oss. Resultatet för oss är detsamma, att han inte kan medverka som expert hos oss.

Tror du det stämmer att han hellre tar Notts County än landslaget?

–  Det stämmer. Jag vet det eftersom han och jag har pratat om det ganska ofta – han är en klubblagstränare. Han trivs bättre med det sättet att jobba och jag tror att han är helt ärlig när han säger att han hellre vill träna ett klubblag än landslaget.

TV4 har inlett jakten på ersättare. Ett till tre nya namn kan vara på väg in.

Emir Osmanbegovic vill inte nämna några namn, men han hoppas att det blir klart inom några veckor.

Hans Backe har tidigare jobbat som expert för TV4 under bland annat EM 2004 och VM 2006.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.