Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4 tar avstånd från Far & Sons mordhistoria

Publicerad: 24 november 2015, 13:45

Frej Larsson och Simon Gärdenfors.

Under rubriken "Öppet brev om mordet i Kambodja" hävdar TV4-profilerna Far & Son att de dödat en liten pojke i Kambodja.


Far & Son består av Frej Larsson och Simon Gärdenfors. Det är i en post på Facebook som de nu skriver om händelsen – som de hävdar att de gör på grund av rädslan över att "fel saker ska bubbla upp till ytan".

"När vi kom till Kambodja förra vintern fick vi ett erbjudande redan första dagen av en tuktuk-förare att för en större summa pengar skjuta en riktig person. Ett helt bisarrt erbjudande som vi alla mådde ganska dåligt över att ens fått presenterat för oss. Det hela skrattades bort på några timmar och vi skämtade en del om hur skevt Kambodja blivit", skriver duon i brevet.

Sedan hävdar de att de skulle kolla om erbjudandet var på riktigt.
"Det hela slutade med att vi betalade 6000 amerikanska dollar för att tillsammans döda en Kambodjansk pojke", fortsätter de i brevet.

Vidare fortsätter de med att beskriva att låten "tills någon dör" föddes ur händelsen och skrevs dagen efter att mordet ska ha ägt rum. De skriver också att de fått ont i magen inför släppen av låten eftersom den "skrevs under så sjuka förhållanden".

Under året har duon haft tv-serien "Samhällsjudo" i TV4.

– Vi vet inte vad det här rör sig om. De har skickat ut den här informationen från sitt management. Vi utgår ifrån att det hela är ett riktigt dåligt skämt, säger Anders Edholm, pressansvarig på TV4.

Hur ställer sig TV4 till detta?
– Vi tycker såklart att det är djupt osmakligt oavsett sanningsgrad.

Om det visar sig vara ett dåligt skämt: Är det lämpligt att människor som syns i TV4 uttrycker sig på det här sättet?
– Det vet jag inte ännu. Vi har inte tagit något beslut. Vi försöker först och främst reda ut vad det rör sig om.

Enligt Anders Edholm har TV4 haft möte om brevet under dagen.
– Vi delar inte med oss av interna diskussioner, säger han.

Tar ni avstånd ifrån deras uttalande?
– Ja, självklart.

Far & Son har tidigare uppmärksammats för diverse stunt, bland annat en lägenhetsvisning på Östermalm där de lagade omelett.

Resumé har förgäves sökt Simon Gärdenfors och Frej Larsson.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.