Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4 tar den anklagade profilen ur tjänst

Publicerad: 19 oktober 2017, 15:04

Efter anklagelserna om sexuella övergrepp väljer TV4 att ta den utpekade medarbetaren ur tjänst tills vidare.


Ämnen i artikeln:

Anna Rastner#MeTooÅsa SjöbergTV4

De senaste dagarna har grova anklagelser riktats mot en av TV4:s profiler gällande bland annat sexuella trakasserier. I dag publicerade Aftonbladet ett vittnesmål från ett av mannes offer. Nu väljer kanalen att plocka mannen ur tjänst.
– De nya uppgifter som nått oss är allvarliga och rimmar väldigt illa med det vi står för. De motsäger också den information vi hittills fått – att förändringarna som förra året vidtogs inom produktionen gällande arbetsmiljö, kultur och ledarskap har lett till att man kommit till rätta med de missförhållanden som tidigare uppdagats, säger TV4:s innehållsdirektör Åsa Sjöberg i ett pressmeddelande.

Tidigare i dag förnekade TV4-chefen Anna Rastner att kanalen träffat en ekonomisk överenskommelse med kvinnan i utbyte mot hennes tystnad.
– De uppgifter och anklagelser som nu framkommer är så pass allvarliga att vi beslutat att tills vidare lyfta den aktuella programprofilen ur tjänst. Vi måste gå till botten med de här anklagelserna, både från vår egen och produktionsbolagets sida. Nu kommer vi att utreda det här vidare i lugn och ro, och mer än så kan jag inte säga om vad som sker framöver, säger Åsa Sjöberg och fortsätter:

– Jag vill verkligen också understryka att det här är oerhört viktiga frågor för TV4. Alla människors lika värde, jämlikhet och jämställdhet är centrala delar i våra värderingar, och vi tar starkt avstånd från all form av diskriminering och trakasserier.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.