Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag17.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

TV4 tar över Newsmill

Publicerad: 11 Januari 2013, 13:36

TV4-gruppen förvärvar varumärket Newsmill

Foto: Bilden är ett montage

Debattsajten Newsmill blev inte den affär som Veckans Affärer och Bonnier Tidskrifter hade hoppats på. Nu kan Resumé avslöja att TV4-gruppen förvärvar varumärket. Bonnier Tidskrifter avvecklar därmed bolaget.


Ämnen i artikeln:

NewsmillTV4-Gruppen

När Newsmill grundades 2008 av PM Nilsson och Leo Lagercrantz blev sajten snabbt en omtalad uppstickare. Året efter nominerades sajten till Stora Journalistpriset i kategorin "årets förnyare".

2010 köpte Bonnier Tidskriften sajten, samma år lämnade den ena grundaren Leo Lagercrantz. 2011 togs bolaget över av Veckans Affärer som skulle utveckla sajtens strategi och koncept.

Strax innan årsskiftet tog Bonnier Tidskrifter beslutet att avveckla bolaget samtidigt som varumärket Newsmill förvärvas av TV4-gruppen.

– Det stämmer, Newsmill som affär har inte uppnått den önskad effekten. Varumärket kommer att ligga kvar inom Bonnier och det blir TV4-gruppen som kommer att satsa på att fortsätta driva utvecklingen, säger Helene Liljefors vice vd för Bonnier Business Press, innan årsskiftet vice förlagschef på Veckans Affärer.

Varför fungerade inte Newsmill som affär?
– Newsmill har alltid varit en udda fågel inom Bonnier Tidskrifter. Vi trodde mer på konceptet. Men Veckans Affärer var inte vana att ha en debattsajt. Vi lyckades inte fullt ut

Men sajten kommer att leva vidare?
– Absolut, det är TV4 som kommer att ta över varumärket.

Den som har följt utvecklingen för debattsajten det senaste året har märkt av en utveckling där flera av medarbetarna har lämnat.

I augusti stod det klart att PM Nilsson lämnade Newsmill för att jobba under Jonas Bonnier som informationschef på Bonnier AB.

Vid årsskiftet lämnade både redaktionschefen Sakine Madon och redaktören Patrik Kronqvist Newsmill.

I en längre intervju med en av Newsmills grundare, Leo Lagercrantz som går att läsa på resume.se i morgon kommenterade han debattsajtens uppgång och varför han den inte kändes lika relevant för honom längre när han lämnade i slutet av 2010:

– När vi startade Newsmill kände jag att det fanns ett behov av fler röster i debatten. PM och jag hade ju ansvarat för Expressens debattsida i några år och den startades för att lyfta fram andra röster. Det var den filosofin vi ville ta vidare. Men när sedan de sociala medierna slog igenom och alla som hade en dator och internetuppkoppling plötsligt kunde göra sin röst hörd, kändes inte Newsmill lika väsentlig för mig.

Hela intervjun med Leo Lagercrantz om Carl Bildt, näthatet och den egna boken kommer ni att kunna läsa på resume.se på lördag.

Resumé söker Göran Ellung, vd för TV4:s Nyhetsbolaget

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

NewsmillTV4-Gruppen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.