Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4 tar över slutspelet i Elitserien

Publicerad: 18 maj 2009, 12:49

TV4-Gruppen fortsätter att köpa stora sporträttigheter.
Nu tar man över hela Elitserien, inklusive slutspelet som visats i Kanal5 och Kanal9 de senaste åren.


Det nya avtalet börjar gälla från och med säsongen hösten 2010 och sträcker sig fram till våren 2014.
TV4 köper sändningsrättigheterna till både grundserien och slutspelet.
Slutspelet har de senaste åren legat hos Kanal5 och Kanal9, som en rest efter den tid när Canal Plus också låg under SBS, tillsammans med Kanal5 och Kanal9.

Canal Plus står som förhandlingspart även denna gång, men det nya avtalet innebär att Kanal5 efter kommande säsong förlorar sin främsta publikdragare under året. Finalspelet har ofta lockat en miljonpublik, som nu flyttas över till TV4-gruppen med ungefär samma upplägg mellan TV4 och Canal Plus.
– Grundspelet och slutspelet i Elitserien är en oerhört viktiga sporträttighet för TV4-Gruppen och vi ser fram emot att tillsammans med Svenska Hockeyligan ytterligare stärka och utveckla hockeyintresset i Sverige, säger Göran Ellung, programdirektör aktualitet TV4-Gruppen i en kommentar.

Mats Örbrink är programdirektör på Canal plus.
– Elitserien i ishockey har i många år varit en hörnpelare i vårt sportutbud. Vi är naturligtvis mycket glada över att ha säkrat rättigheterna för Elitserien för många år framöver. Vi tror på Elitserien, och avtalet skänker också tv-tittarna trygghet i att de kan fortsätta se den bästa hockeyn i Nordens ledande premiumsportkanal, säger han.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.