Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4-undersökning: ”Vi jobbar ihjäl oss”

Publicerad: 25 maj 2012, 09:51

45 procent av medarbetarna som jobbar med Nyhetsbolagets TV4 News tycker att man har på tok för hög arbetsbelastning. Nära hälften känner sig inte trygga med ledningen. Det visar den interna undersökningen Psykosocial arbetsmiljö TV4News våren 2012.

Ämnen i artikeln:

Göran EllungNyhetsbolagetTV4 News

KB

Karl-Johan Byttner


Resume.se kan berätta att en intern undersökning bland TV4 News  medarbetare ger svidande kritik kring Nyhetsbolagets hantering av  medarbetarna.

Nyhetsbolaget har fått in 133 svar där genomsnittet är att man jobbar 31-40 procent per vecka med just TV4 News.

Undersökningen omfattar bland annat 18 programledare/kommentatorer, 24 redaktörer och 26 reportrar/videreportrar.

28  procent instämmer visserligen helt i att arbetet med TV4 News både är  roligt och stimulerande, men 40 procent instämmer inte alls när det  gäller frågan I stort är min arbetsbelastning lagom. Positiva kommenter  är sådana som:  "Alla proffsiga och trevliga kollegor. Att vara mitt i  nyhetsarbetet." och "Roligt med live. Snabba puckar. Man får vara  kreativ."

Men man skräder inte på orden precis när det gäller  synpunkter/kritik. "Helgernas arbetspass är helt galet långa. Alla som  kör News behöver mycket längre återhämtningsperioder en gång per månad –  en långhelg mao."

En annan säger: "Vi behöver helt enkelt mer resurser så att folk kan få tid till rast och matpaus."

Undersökningen  visar också att man inte på långa vägar tycker att arbetsbelastningen  är jämfört fördelad över arbetsdagen – här svarar 48 procent att man inte gillar fördelningen.

Inte helt oväntat svarar också nära hälften att  man inte tycker att stressnivån är rimlig. Här känner  programledare/kommentatorer allra mest press.

Man kan exempelvis  läsa följande dräpande kommentar: "News är ett kul projekt. Men det  känns som om vi håller på att arbeta ihjäl oss."

Som om detta inte  vore illa nog visar undersökningen att nära hälften inte känner sig  trygga med den nuvarande arbetsorganisationen – medan endast ett fåtal  procent känner sig helt bekväma.

Här finns inga kommentarer angående  synen på ledningen.

Drygt 70 procent instämmer helt i påståendet Jag upplever att jag har rätt kompetens för mina arbetsuppgifter.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev