Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4: Våra TV-rum måste klara en och annan Alexander Bard

Publicerad: 11 januari 2018, 15:29

Foto: Andreas Elgstrand

I ett inlägg på TV4:s medieblogg menar kanalens programdirektör Viveka Hansson att varje krishantering inte måste innebära utrensningar bland medarbetarna. Detta med tanke på de senaste dagarnas drev mot Alexander Bard.


Ämnen i artikeln:

Alexander BardViveka HanssonTV4

Alexander Bard har de senaste dagarna varit föremål för en protestlista som i skrivande stund samlat in 14 710 underskrifter. De som skrivit under vill att TV4 ska bryta sitt samarbete med Alexander Bard, som sitter som domare i Talang, med anledning av att han uttryckt sig kränkande på Twitter om en rad olika grupper i samhället.

Nu tar TV4:s programdirektör Viveka Hansson beslutet att behålla Bard i tablån i försvar.

"Takhöjden i samhällsdebatten är helt fundamental för ett öppet samhälle. Den måste värnas även när det skaver illa. Nu är det som sagt Alexander Bard som ska bort, enligt ett upprop. Jurymedlemmar i tävlingsprogram byts ut då och då, inget konstigt med det. Men det är rätt av producenten Lotta Andersson och TV4 att hålla emot. Ja, Alexander Bard har twittrat saker som är motbjudande. Nej, det betyder inte att TV4 legitimerar det han står för." skriver Hansson i ett blogginlägg.

Hansson skriver vidare att det vore bra för mediebolag att ha tydliga regler för vad som förväntas och vad som är acceptabelt för deras medarbetare då det skulle underlätta i arbetet kring om någon skall avyttras.

"Att förklara varför just Bard är kvar i Talang är kanske inte så svårt, men ibland kan det vara omöjligt att ge full transparens i beslutsprocesser. Många gånger finns faktorer i underlaget som inte går att berätta om. Men om petningar som lösning blir ett normaltillstånd har vi satt oss i en hal nedförsbacke. Ibland är det rätt, men tröskeln och toleransnivån måste vara hög."

Bard har själv avfärdat protestlistan, som initierats av gruppen Tänkvärt, som "gap och skrik i sociala medier av massor av loosers som hittar folk att hata".

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.